В къщи

За този уикенд бяхме планирали да отидем с Дани и Йеспър на вила в Швеция. Имаше шанс да караме ски (е, Веси да кара, аз и Ангел да гледаме), а и е приятно разнообразие като цяло. Това беше решено още декември, преди да заминем за България.

На фона на всичко това настинката на Ангел ни дойде като един много студен и неприятен душ. В четвъртък следобед ни се обадиха от детската градина, за да ни кажат че детето не е добре. Прибрахме го вкъщи и, разбира се, имаше температура. Същото продължи и в петък, когато окончателно стана ясно, че и дума не може да става за Швеция. Дани и Йеспър заминаха сами, а ние си останахме с надеждата да направим това пътуване някой друг път.

Петък останах вкъщи. Ангел беше на лекар, който каза че детето ще боледува и да очакваме по-висока температура. Верен на принципа, че лекарите трябва да се слушат, Ангел продължи да вдига температура и в събота вече имаше 39,1. Лекарката беше казала да започнем да се притесняваме, ако вдигне над 39,5. Той засега не успява да стигне този рекорд, а и ние, виждайки 39-те градуса, му дадохме лекарство за сваляне на температурата.

Днес температурата му е значително по-ниска. Събуди се с 37,4, засега не е минал 38. Макар че все още гърлото и носа го тормозят яко, на мен ми се струва че върви към подобрение. Независимо от това обаче най-вероятно и утре няма да го пуснем на детска градина. Ще трябва и утре да остана вкъщи (Веси е на училище и работа). Ако вторник Ангел все още има температура ще е нейн ред да пропусне ден в училище.

Иначе този уикенд се занимавах с doncho.net. От както мигрирах към новия хостинг, като начална страница стоеше постен index.html, който си бях поставил за цел да махна тази седмица, т.е. да го подменя с нещо по-добро. Отначало инсталирах цял [MediaWiki][], обаче след това се отказах. [MediaWiki][] просто е неподходящ за целите, които си бях поставил, затова го замених с [Wordpress][], конфигуриран да работи като CMS. Сложих му кратка начална страничка и ще започвам постепенно да мигрирам съдържанието на старото wiki.

Да се надяваме, че Ангел ще е по-добре идните дни. Иначе ще трябва да работя доста време от къщи, а си има неща които човек трудно може да върши дистанционно.

[MediaWiki]: http://www.mediawiki.org/ “MediaWiki”
[Wordpress]: http://www.wordpress.org/ “WordPress”

One thought on “В къщи

  1. Здравейте Да си кажа честно аз съм обсолютен привърженик на веломобилите, също така и на велоавтобусите .Може би не сте допускали но те съществуват с тях всички хора които неискат да въртят педали могат да се качат в велоавтобус .Той се задвижва от други хора не от вас самите на коиот се палща да да въртят а вие просто го ползвате за удобство. Всастност това е много стара разработка на франция .Ако не знаете в българия имасе 89 г. обявено състезание за веломобили, по списание Тогава “КОСМОС” Аз лично с моя прител конструирахме 2 модела ,като трябваше да бъдат ергономични ефтини и с достъпни части за зглобяване . От цялото това начинание като влезнах в казармата разбиха помещението и ги откраднаха ,за нас остана само снимки ,но може и те да са се загубили , след толкова местене .Но най важното е че ми остана още надеждата че това може да стане в българия поне аз лично бих го направил, винаги щом имам възможност да го вмъкна в некоя програма .

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text