Paint.Net заигравка

Лаишки колаж на АнгелДнес докато чаках да стане готов обедът се заиграх с Paint.Net. Поради някои причини (например тази, че ноутбука е служебен) не мога да инсталирам GIMP на него и затова използвам този свободен университетски проект за порт на Paint за .NET.

Paint.Net e малко муден, но има някой и друг ефект, поддържа слоеве и общо взето – върши работа. Лаик като мен се губи в GIMP, в тази програмка нещата са по-опростени. Въодушевен от снимката, която малко по-рано Pocket PC-то направи в градинката пред нас, “нащраках” три пъти Ангел (докато се въртеше около мен), и сглобих лаишкия колаж тук :).

От колажът се вижда колко много сме пораснали за последните няколко месеца, и колко много малко пъпки са ни останали от дребната шарка, с която геройски се преборихме за 4-5 дни. Ако ви се стори, че бузите му са издути: това е от гроздето, едно доста голямо зърно, което се е опитвал да смели точно в този момент ;). Вярно, че сме едрички, но чак толкова бузести още не сме станали. Но работим по въпроса :).

7 thoughts on “Paint.Net заигравка

 1. В какъв смисъл е забранено да си сложиш Гимп?
  Имаш списък с позволени програми?
  Имаш списък със забранени програми?
  Нямаш никакъв списък, но ти е намекнато?

  ал_шопов

 2. Отговарям по ред на номерата 🙂 :
  – В смисъл, че не се използва във фирмата
  – Да, по принцип. No comment 🙂
  – Да, по принцип. No comment 🙂
  – Много ясно ми е намекнато. No comment 🙂

 3. Хм,
  Мали-мали. Те всичко са ви забранили. След като има списък с разрешените програми, този със забранените не се ли пада малко излишен, както и обратното?
  Това Paint.NET изглежда работи под .NET инфраструктурата.
  Пробвал ли да го пуснеш под Моно?
  Само недей ми казва, че и Моно е забранена технология, защото става смешно – единствената реимплементация на .NET за ГНУ/Линукс и МакОС и др. не-уиндос системи, (но върви и на уиндоус) както и процесори различно от х86.
  А забранено ли ти е на собствения компютър (например вкъщи) да си слагаш каквото искаш?

 4. Какво те учудва 🙂 ?
  Ако компанията Х ти предоставя компютърът Y, който се включва в корпоративната мрежа Z, тогава някакси е нормално да:
  – има политика относно какво инсталираш на служебния компютър
  – има по-специално поведение относно сигурността на този комп, в смисъл пак да внимаваш какво инсталираш и с какъв лиценз е то.
  Няма смисъл от инсталация на МОНО под Windows, защото под Windows го има оригиналът (.NET Framework).
  Сашо, аз не съм гост вкъщи. Там слагам каквото смятам, че е най-удобно и най-подходящо за мен, работата ми, жена ми, и т.н. :). Компютрите, които аз съм си купил, са си мои (колко тъп извод, а?), така че аз решавам какво да слагам на тях. Не разбирам последния ти въпрос.

 5. Чисто и просто можеше да имаш уговорка в трудовия си договор, че и на домашния си компютър ще ползваш определен тип софтуер.
  Няма начин да те карат, но може да е условие да си подпишеш трудовия договор.
  Според мен има доста голям смисъл от инсталация на Моно под Уиндоuс, защото по план замисъл .Нет трябва да е стандартен и съвместим, а тези неща не се появяват наготово – те са резултат на поредица от раработка и тестване.
  Примерно на моя компютър имам няколко версии на Джава машини, като не всяка от тях е дело на СЪН, да не говорим от практическата полза да сравниш различни реализации на АПИ-та.
  Специално за програмата, която ползваш – понеже тя е графична и няма начин да не ползва Уиндоус.Формс – щеше да е интересно дали поддръжката в Моно на тази технология е достатъчно добра, за да тръгне – не е тайна, че Формс са малко назад в Моно и все още липсват компоненти.
  Като цяло – не винаги е ясно какво е нормално или не. Интересите на едно юридическо лице, с което си имаш вземане даване не винаги съвпадат с личните ти интереси. Това не е нещо лошо, но има случаи, в които разликата в силата да преговаряте (т.нар. bargaining power) e толкова голяма, че преговорите се израждат в налагане на условия.
  Това е.

 6. Май това вече не е за блог, защото както е казано в една дестка повест: “Следите остават”. 😉
  Кога ще идваш в България, за да кръкнем по една бира?
  ал_шопов

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text