20.04.2020: Сюрреалистична картина

ВНИМАНИЕ! ФАЛШИВИ НОВИНИ! НАДЯВАМ СЕ ТАЗИ СТАТИЯ ДА Е ФИКЦИЯ, А НЕ ПРЕДСКАЗАНИЕ!

Саркастично-хипотетично описание на началото на втория месец от извънредното положение: как би изглеждала ситуацията на петата или шестата седмица под карантина.

Хипотетична дата: понеделник 20.04.2020

В България вече има няколкостотин починали от COVID-19. Доказано заразените са между десет и двадесет хиляди, но решението е всички заразени да бъдат събрани на едно място. Като резултат болничните легла в Арена “Армеец”, залите “Фестивална” и “Универсиада”, както и всички площи на НДК приличат на военно-полева болница, а в “Армеец” има и епидемия от дизинтерия, поради липсата на елементарни хигиенни условия.
Първоначалната добра идея заразените, но без оплаквания хора да са на домашно лечение отдавна е забравена, защото на властите им трябват много отчаяни, паникьосани и обезверени хора, които да служат за плашило на останалата част от електората и да оправдават “нуждата от по-крути действия срещу заразата и неспазващите карантирана”.

Като резултат от горното, “великите диктатори” са решили да удължат извънредното положение с още три месеца, нищо че мерките им за предпазване и защита на населението са неефективни и реално не работят. Следващата дата на края на извънредното положение е 20.07.2020.
От бюджета вече липсват още 5 млрд. лева. За набирането на още средства се взема нов държавен заем, който поради все още неработещите борси е с изключително неефективни условия. Цели се максимално бързо събиране на парите, които да могат да бъдат откраднати в условията на безкритичност и безконтролност.

Понеже бизнесите са изправени пред дилемата “или фалираме, или хората трябва да се върнат на работа”, всички служители, по един или по друг начин, сме се снабдили с бележки, удостоверяващи, че работим в Бизнес парк. Без тези бележки не може да се мръдне никъде, защото в паниката си, властта е поставила КПП-та на входовете на всеки квартал. От Лозен до Бизнес парк, за мой късмет, има само две: на изхода на Лозен посока Околовръстното и на кръстовището на Хюндай в Бизнес парк. Отнема ми малко под два часа в посока, защото се проверяват листчетата на всички служители.
Два часа или не, ние щем-не щем, трябва да ходим на работа. Икономиката се опитва да мърда, все още се усещат някакви жални издихания, въпреки усилията на Бащицата, Каскета и Генерала да я унищожат докрай, налагайки пределни цени и на услугите, както и фиксирана норма на човеко-час.

Като казахме пределни цени, месец след налагане на фиксирани цени на всички стоки по магазините не може да се намери нищо, освен абсолютно необходимото за оцеляване. Малоумните регулации, приети от Народното събрание на 20.03. са принудили всички бизнеси да спрат да продават стоката си, ако тя не е бързооборотна, защото не биха могли да заредят нова, а да я продават на пазарно фантастичните, фиксирани цени, означава да фалират, понеже с приходите си не биха могли да заредят нова стока. Икономическите илитерати – управленци не само, че не са поправили огромната глупост, но седмица след приемането ѝ са приели фиксиране на цените и на услугите. Седмица по-късно са приети фиксирани надници по професии, целящи да елиминират “голямото социално напрежение и несправедливост” между хората с високи и тези с ниски заплати.

Говорейки за смъртта на демокрацията, на 17.04. на Председателски съвет в Народното събрание се обсъжда и предстои приемане на суспендиране на Конституцията, промяна на извънредното положение така, че да се даде правомощия на армията да служи срещу собствения ѝ народ, както и даване на безконтролни, но всеобхватни правомощия на гешефтатурата да разследва всеки, който си позволява критики както срещу извънредното положение и властта, така и срещу категоричната опасност от зараза с SARS-CoV-2.

Накрая и нещо позитивно от днес. Дано е истина, а не изблик на фалшива надежда в най-черен момент: Ново изследване върху контролна група, извършено от лекари във Франция, показва че 100% от пациентите, които са получили като лечение комбинация от Hydroxychloroquine (HCQ) и Azithromycin са били чисти от вируса шест дни след започване на лечението.

TechStartups през covidtrial.io

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text