Поредната лъжа на МВР и “кортежът” на Станишевич

Вчера в новините

Средностатистически водач се ударил в кола на премиерския кортеж.

Пресцентъра на МВР

Вината е във водачът на Сеата. Колата от кортежа е спазила правилата за движение.

Очевидци (в ДНЕВНИК)

Колите от кортежа на премиера се движеха като луди, за малко не удариха и мен

Моето мнение

За последните 18 месеца съм изминал около 30,000 км по български пътища. И още 7 по чуждите (но това е без значение в момента). Срещал съм веднъж-дваж т.нар. “кортежи”. И няколко пъти самотни депутатски возила, от онези с двете фарчета отпред. Не пропускат да ги пуснат, особено по магистралата.

Не вярвам на пресцентъра на МВР. Не вярвам, защото опитът ме е научил как шофират малоумниците, които стоят зад волана на возилата на “помазаните”. Опитът ме е научил, че те си позволяват неразумни скорости, позволяват си да тормозят останалите участници в движението. Знаейки, че каквото и да стане, МВР ще ги “покрие” (примерът тук само го доказва).

Сигурен съм, че очевидците, цитирани от ДНЕВНИК, казват истината. Кортежът със сигурност е превишил ограниченията на скоростта, със сигурност е мигал на всички да се “приберат”, ако ще и това прибиране да коства животът на някой, пребил се в канавката край пътя. Кортежът със сигурност е предизвикал ПТПто (разминало се по чудо без жертви, между другото). И полицаите, подчинявайки се на правилото “да прикрием своите” (особено когато своите и са шефовете ни), се опитват да донесат от 9 кладенеца вода. Фактите обаче говорят друго.

Фактите обаче, в тази държава, не интересуват никого.

4 thoughts on “Поредната лъжа на МВР и “кортежът” на Станишевич

  1. Доста интересен факт е, че служителите на НСО са военнослужещи, и че редовно ограничават гражданските права на базата не на закон, а на едно смешно ПМС 151 от 1992г. (и май нарушават Конституцията).

  2. Напълно съм съгласен. Карат с изключително висока скорост купените чрез данъците на българския народ лимузини и погазват всички възможни закони за движение по пътищата. Освен това притискат, мачкат и блъскат същите тези граждани. Блъскали са страничното огледало на кола, в която се возих, докато ни изпреварваха изключително бързо и в нарушение на дитанцията при изпреварване, а карахме с максимално позволените 90 км/ч. Не мога да си обясня и тая глупост с притискането, направо ми се наместват на воле, ако имам желание да им бия шута.

  3. Ха, че някой изобщо съмнява ли се чия е вината ?

    Всеки, който е виждал как карат т.нар “кортежи”, знае кой е виновния. Поредната МВР-ейска лъжа.

    Тия дни мисля да сложа един DVR в колата и такива клипчета ще напускам …..

  4. Точно за това си мисля да гласувам, проблема е май, че и другите са такива. Скоро не съм бил в София, но там май е най-опасно, защото депутатите летят по улиците с космически скорости. Иначе съм напълно съгласен с казаното от автора.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text