Блого-промени

Галерии

Вчера си инталирах NextGEN Gallery. Намерих я по случайност, но ме впечатли с възможности, а и отдавна търсех лесна за употреба галерия. Удобна, има възможност за качване на цели галерии накуп, лесна работа и перфектна интеграция с WordPress.

Пренасяне поне на част от нашата галерия в блога е нещо, което планирам отдавна. Coppermine Галерия, който движи старата ми галерия, не се развива с темповете, които бих искал. А и ми омръзна, и продължава да има онзи проблем с лицензирането, който ми е забит като проблем отдавна. Може би в един момент просто ще реша да пренеса всички албуми тук, макар че е колосална работа. Поне повечето от снимките вече са качени и класифицирани, с изключение на тези, които Веси е качвала директно през интерфейса на галерията. Но все пак, 1600+ снимки… няма да е лесно.

Връзка към всичките ми албуми в блога има горе в лентата. Там ще си организирам нова блого-галерия, засега смятам всичко, което качвам в pics, да качвам и тук, да видим дали ще успея да го правя.

Лиценз

От онзи ден неофициално, а от днес официално, лицензът на този блог е Криейтив Комънс Признание-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран Лиценз. Некомерсиалната клауза отпада, дотолкова доколкото разбира се са спазени другите две (особено “споделяне на споделеното” изисква много внимателна комерсиална употреба). Мислех си само за “by”, по пример на хора които уважавам, но реших че засега още ми е рано :). За public domain пък съвсе ми е рано :).

One thought on “Блого-промени

  1. Виждал ли си (пробвал ли си) Zen Photo?

    ( http://www.zenphoto.org/ )

    Дай й шанс! Лесна за инсталиране и ползване. По структура и поведение прилича на WordPress. В списъка с теми, които има вградени, присъства и великата тема на Doug Bowman ( можеш да видиш live на: http://www.dbowman.com/photos/ )!

    Аз сериозно мисля да й дам шанс на тази галерия, не ми остава време само да подготвя нещата… 🙁 (а ми се споделят снимки, много…)

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: