Точки та… точки!

От доста време ми правят впечатление заглавия, формулирани като това на тази тема. Трите точки, драматично сложени преди завършващата дума, навяват студен, потръпващ повей на ужас в неоформената ми, психически лабилна душа! Една от причините да престана да чета А.Г. (имам още 14, но тази е една от тях) бяха точно тези точки – има ги почти във всяко от заглавията му.

С ужас обаче забелязвам тенденцията и в не кой да е, а реномиран всекидневник като любимия ми "Дневник". Съдете сами:

image

image

Забелязвате ли пълното безсмислие на точките в горните заглавия? Направо го приемам лично :).

Започвам да се питам дали А.Г. не е станал редовен дописник някъде из цитираните от в-к "Дневник" издания? Или, да не дава  Бог, в самия "Дневник"?

Какво ли ни чака… още?

11 thoughts on “Точки та… точки!

 1. Само да отбележа че и двете статии са съответно от PC World и от DigitalWorld.

 2. @dzver: Въобще няма да започвам с правописа :). Ама въобще няма да започвам. Това вече даже не е смешно или ново :).

  @econom: Прав си, материалите са цитирани. Но препубликувайки ги, “Дневник” поема и всички негативи. И точно това ме дразни. Надявам се тайно този “дописчик” да е в някой от *World-овете, които между другото са едно и също нещо с различни имена.

  @Bogomil: Не знаеш кой е А.Г.? По-добре си остани в това блажено неведение :). Макар че съм сигурен, че и ти си получавал безсмислени и не по темата коментари от типа “хакнаха изключително информативния и критичен за българската демокрация блог” :). А ако все пак искаш да научиш кой е А.Г., Пейовият дегрънчификатор е най-доброто образователно подобие по случая :).

 3. Може би си забелязъл че за част от рубриките на WebExclusive, се грижат външни автори. Хора пишещи за изданията на ICT Media. Не че искам да оправдавам някой, просто и на мен са ми много неприятни заглавията и начина им на форматиране на статиите.

 4. Уф, надявам се, че многоточията, които понякога слагам в заглавията на мои публикации в блога ни, не те дразнят толкова много. Нали?

 5. @Nick: LOL, N., как може да ми се връзваш 🙂 ? Аз също съм голям фен на многоточията, но не по средата на изреченията и не с такава отсичаща, завършваща фраза. Слагам си ръка на сърцето и заявявам чистосърдечно, че не съм виждал такива дразнещи комбинации в leeneeann :).
  Лаская се, че ти пука за моето мнение! Благодаря!

 6. Да ми пука е малко преувеличено, ама пък ти беше толкова убедителен 🙂
  И няма за какво, продължавай все така.

 7. То многоточията значат нещо и неслучайно се слагат, ала който не долавя смисъла на казаното наистина изпада в крайно показателно чудене като Д.А. 🙂 Питай някой филолог да ти обясни защо се слагат многоточия та да разбереш. А иначе моят стил явно се разпространява тук и там, което ме радва: знайно е, че културата все пак някой ден ще победи простотията и блогърската чалга 🙂

 8. Ангелчо, след като толкова много значат за теб многоточията – дори и поставени сякаш от първолак, ето ти моето мнение –
  … …. …………

 9. Ами виж колко е хубаво да си никому неизвестен – аз например (и слава богу) никога ама никога не съм прилепвала:
  – безсмислени и не по темата коментари от типа “хакнаха изключително информативния и критичен за българската демокрация блог”

  Колко е хубаво да си неизвестен 😉

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: