Един български месец

Днес стана един месец, откакто окончателно се качих на самолета за София. За този месец няколко пъти опитвах да пиша какво става и как става. Много хора ме попитаха защо не пиша, а аз давах уклончиви и увъртащи отговори. Не че не ми се щеше да пиша нещо, просто едновременно нямах време и ме мързеше. И този път причината съвсем не е "стандартната" онлайн-гейм мания. Нещо повече, за последния месец почти не съм пипал нито Eve Online, да не говорим за World of Warcraft. Направо ще ме намразят приятелите, които разчитат на мен там.

Та какво се случи накратко:

 • Оправих си здравното осигуряване. Очаквах да отнеме един ден, вместо това потроших четири :). Нормално, нали? Важното е, че най-накрая срещу моето ЕГН се появи информация, че отново имам здравно осигуряване;
 • Успях да ремонтирам купчина неща по колата:
  • Умряла мишка в чисто новото си гнездо в моето парно
  • Ходова част
  • Съединител и пр.
  • Извод: ремонтите в България са евтини :-P.
 • Разбира се, започнах работа на новото място :). Нови колеги, нови неща, нови правила и т.н. So far – so good, най-общо казано;
 • Започнах да свиквам, отново, със шофирането по нашите ширини. Успокоението е, че има и по-зле от нас;
  • Разбрах какво представлява "задръстването на Семинарията в пиков час". Грозна картинка, най-общо казано :).
 • Започнах ремонта в апартамента в София. Даже скоро смятам да го завърша. Да е жив и здрав баща ми, че ми се връзва все още на акъла и ми помага до дупка в тези начинания;
 • Посрещнах най-скъпите ми хора. След двайсет и няколко дни разделени;
 • И, разбира се, прекарах много, много време с приятелите и близките ми тук.

За този месец също успях да отскоча и до Прага, по работа разбира се. Три дни, изпълнени със задъхано ежедневие. Не, не успях да стигна до центъра на Прага. Не успях и да пия чешка бира. Всъщност изпих една, но беше бутилирана и не се броеше.

Като цяло, ще се постарая да съм по-редовен в блогването. Истина е, че времето не достига. Все обещавам да пиша често, но… трудно е за изпълнение :). А и бира още не съм пил със софийските приятели.

Да знае някой добър мебелен магазин в София? Както и стабилна фирма, която прави кухни (и може да предложи и уреди за вграждане)?

9 thoughts on “Един български месец

 1. Магазин – IKEA в Солун. Няма граници, няма мита. Има всичко. Не се подвеждай по побългарения му вариант “АЙКО” (дори и името му са побългарили).

 2. “АЙКО” е на много обиколки след IKEA. Иначе има много мебелни магазини, зависи какво търсиш. Почти всички мебелни къщи, които правят кухни, предлагат уреди за вграждане, днес бяхме в един “Техномаркет” – имаше доста добра селекция – фурни, плотове, микровълнови, съдомиялни и даже пералня за вграждане.

 3. Да кажа Добре дошъл 🙂 и предвид дискусията, която имахме преди време, ми се иска да кажа още: Браво на вас! Човек когато иска може да се чувства добре навсякъде, а когато – не, си намира оправдания за това. Пожелавам ви да не обръщате толкова внимание на задръстванията в София, колкото на хубавите неща в нея 🙂
  Поздрави 🙂

 4. 0897 868264
  0888 670275
  Светослав Ненов – Мебели и вградени кухни по поръчка. Звъниш му, говорите си, ако ти хареса поръчваш, ако ли не търсиш другаде. Аз съм доволен от него. Има собствен транспорт, има монтаж.

 5. Аз си купих немски кухненски мебели — ALNO (google it) — общо взето са скъпи за BG стандарта, но са читави.

  cheers,

 6. как си мина един месец…

  но да, няма как – в началото мноооого неща трябва да се направят за съжаление. но пък, сега тепърва предстои хубавото… предполагам, че първата отпуска най-ще се усети 🙂

 7. Благодаря на всички за съветите. Относно кухнята засега се очертава следното:

  • Ще видим първо немските на wqw. В България се разпространяват от ALNO-БГ. Изглеждат наистина мега-добре, дано се сработим с тях;
  • Ако АЛНО пропадне, ще видим варианта на Даниел. Хубаво е директно да работиш с професионалист, ако може да ни помогне и в дизайна би било добре.
  • След това ще се спасяваме поединично.
  • А ако се чудите що съм толкова подробен, то е заради мен, за да си имам план за действие, който и Веси лесно да може да прочете :).

  @minimalistic: Първата отпуска в България, спомням си я. Беше като глътка въздух след почти 10 месеца в Дания. Моята не беше по Коледа, беше направо за една сватба на близък приятел. Лятната беше след това… и така!

  @Таня: Причината да си поръчам автомобил-автоматик бяха точно задръстванията в София. Чакам го с нетърпение, още повече че стария Форд хич не харесва задръстванията, макар вече да е с чисто нов съединител. След минаване през кръстовището на семинарията се чувствам един друг човек, не в особено добрия смисъл :). Но си права – човек не трябва да обръща внимание на трафика, защото така и така нищо не може да направи. Неприятното ми е само това, че трябва да извършвам нарушения заедно с другите, само и само за да не създавам ситуации.

  @Вени: ИКЕА-Солун е много добро предложение, което си струва ако имаш сериозна, голяма кола. Аз кола имам, но не е голяма и сериозна – за това си трябва мини-ван или бус. Особено ако ще купуваме мебели. Но с приятели говорихме, че може би си струва едно ходене, ама пък ако вече се обзаведем… за кога?

  @Димитър: АИКО ще е май последна дупка на кавала. Но човек никога не знае :). Слушам техни реклами, че били “на заводски цени” сега, но… скептик съм относно качество/обслужване. Нямам опит с тях, не знам обаче защо така го чувствам.

 8. Ще ти споделя моя опит с Айко, а ти си прецени дали съм доволен 🙂
  1.Имам следните мебели: гардероб, спалня, скринг, огледало, шкафче в коридора, секция в хола и може даже нещо да съм забравил, сетих се – маса и 4 стола 🙂
  2.Цените наистина са добри.
  3.Обаче сглобяването си е проблем – аз всичко сглобявах сам, но при спалнята им звънях за обяснение и се оказа че дори и по телефона не са ми обяснили правилно. След това правих рекламация и променяха инструкции и т.н. Сега имам да сменям една страница на спалнята за да ми работи механизма като хората :).
  4.Гардероба може и да се разпадне близката година – но там си мисля, че аз не съм заковал 223-те гвоздейчета по шперплата 🙂
  5.Иначе другите неща са здрави :).
  6.Интересно ми е ако си платиш за сглобяване доколко те ще се справят по-добре, но поне ще можеш да им търсиш отговорност.

  Това е от мен. Успех

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text