Без късмет с Акисмет

Вчера с Владо обсъждахме факта, че той не може да пусне коментар, защото Akismet го “подпира”. И понеже аз четях списъка с блокирани “акисмети” доста набързо, се оказва че съм му изтрил коментар-два.

Спамът е нещо ужасно. Изключително досаден е и ако имате личен блог, който го знаят повече от 3-5 човека, сигурно знаете за какво говоря. При мен BadBehavior спира средно по 7,000 съобщения на седмица, а допълнително Akismet – още поне 200.

Не е честно обаче, когато човек си направи труда да напише коментар на някой, а този някой въобще не реагира. И на всичкото отгоре, човекът никога не види този свой коментар. Затова аз винаги се опитвам да отговарям на моите коментари. И затова много ми докривя от това, че (очевидно) съм трил коментари на Владо, а най-вероятно и на други хора, не внимавайки достатъчно какво точно Акисмет е “хванал” в мрежата си.

Искам да се извиня на всички, писали и не видяли своя коментар тук. Особено на тези, които са писали нормални коментари, а не споменаващи родословие (моето или на някой друг) по очевидно груб начин. Прощавайте! Ще съм по-внимателен следващия път.

А колкото до Акисмет… неговата !@#!@#! Не за пръв път ме проваля, надявам се да е за последен обаче. Засега го оставям включен, но ще го следя изкъсо.

Ако по някаква причина не може да коментирате или вашият коментар не се появи навреме, и ако ви се занимава с бъглив блог като моят, тогава не се притеснявайте да ми пишете на public[“маймуната”]doncho.net. Оплачете ми се и аз ще наритам глупавия плъгин, който ви създава проблеми.

5 thoughts on “Без късмет с Акисмет

 1. Проблемът не е в Акисмет, а в това, че ако човек не си види веднага коментара, значи той е отишъл в Акисмета. Т.е. и потребителите трябва да следят какво се случва – може да напишеш бележка в този смисъл на сайта си.

 2. Пример – в момента отгоре пише с червен шрифт “Your comment is awaiting moderation.”

  Ако не го пишеше, щях да знам, че съм в Акисмета. Това го открих наскоро с Пейо и Григор

 3. Здравей,
  можеш да пробваш и Captcha плугините на уордпрес. Мисля, че доста елегантно решават проблема със спама. Просто идейка 🙂

 4. @miteto: Пробвал съм такива плъгини. Имат само 1 проблем – хора с нарушено зрение не могат да коментират. А аз не искам да губя диалога с тия хора.

  Иначе месеци наред ползвах SecureImage. Действително помага, в комбинация с Bad Behavior е непробиваем… но има този сериозен недостатък!

 5. Хъм, Аксимет на мен досега само веднъж ми е ловил така коментар. Аз пък съм изключително доволна от него.
  Успех с боренето му 😉

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: