Nintendo DS

Седмицата започна с щастливия факт, че най-накрая взех в ръцете си моичко Nintendo DS. Исках да имам такава конзолка от много време, но датските цени (около EUR250 само за играта) хич не ми изнасяха. И понеже това не е регионално кодирана игра, помолих един от щатските колеги да ми вземе една игрица и да ми я донесе. Което те и направиха. Донесоха ми играта в комплект с аксесоари за нея. И ми струваше около EUR140. Ако трябва да купя същото тук, ще мина EUR300, ако ще и само поради факта, че един от аксесоарите е играта [New Super Mario Bros][].

:Ангел: беше възхитен. Но нещо [New Super Mario Bros][] не му се понрави. Играеше, но си личеше, че или му е трудно да схване връзката между “скочи-премести се”, или просто не го кефи толкова играта. Не е така положението при мен, но на мен ми се щеше и детето да си има любима игра. Защото аз взех конзолката най-вече да си начеша крастата, то е ясно кой ще се възползва основно от нея.

През седмицата, освен че си купих още 2 игри за нея от Ebay (да видим кога и дали ще дойдат), намерих и [играта, която евентуално би се харесала на Ангел][Mario Kart]. В [Mario Kart][] героите от [New Super Mario Bros][] се състезават по 30 писти. Още по-любопитното е възможността да играеш с други притежатели на Nintendo, връзвайки се с тях с помощта на WiFi мрежата вкъщи. :Ангел: още не е пробвал това, но режимът “един играч” засега сериозно го зариби. Може да се каже, че вчера буквално стопи батериите (изстиска ги до край, с мъка се раздели, за да може играта “да се нахрани”). Днес страстта е значително по-малка, но пак навъртя поне час-два засега. Мисля, че това ще му стане една от любимите игри. Въобще положението е: има ли коли, шансът да я хареса е сериозен. Погледът ми попадна на нещо, наречено [Cars DS][], това май и то ще е “must have” в колекцията на Ангел.

Ще видим – времето ще покаже. Засега не съжалявам, но кой-знае :)? Зависи от степента на вманячаването, предполагам.

[New Super Mario Bros]: http://mario.nintendo.com/ “Официалния сайт на Super Mario”
[Mario Kart]: http://mariokart.com/ “Официалния сайт на Mario Kart”
[Cars DS]: http://www.gamespot.com/ds/driving/cars/index.html “Ревю на Cars for Nintendo DS”

5 thoughts on “Nintendo DS

 1. Мда. Това ми напомня на гатанката:
  “Какво е общото между влакчетата Pico и женските гърди?
  Отговор: И двете са правени за деца, но бащите си играят с тях”

  Хубавото е, че си казал “най-накрая взех в ръцете си моичко Nintendo DS”, а не “Най-накрая Ангел си има Nintendo DS”. Никой нямаше да ти повярва ;).

  Е, Ангел може да е спокоен. Тати ходи на работа и от време на време спи, а и има и WoW :).

  Да ви е честито новото Nintendo DS.

  Поздрави Ему

 2. Ей това е – купи Nintendo-то и вече съвсем забрави за блога …

 3. Хмм, такива коментари не са по вкуса на никой блогер (ако аз все още минавам за такъв). Мога да чета и да интерпретирам горния коментар по 2 начина:

  Начин 1: Пъхаш си носа, дето не ти е работа, т.е. рискуваш някой да те нарани, захлопвайки вратата под носа ти :).

  Начин 2: Права си, пускам кепенците на блога!

  Кой от начините, според теб, е за предпочитане?

  Иначе истина, не съм писал отдавна, но подобни укори най-малко могат да мотивират който и да е.

  А колкото до Нинтендото: трудно го измъквам от ръцете на Ангел. За последната седмица я ми се е събрал час итра, я не…

 4. Здравейте 🙂 По изключителна случайност ми подариха 2 Nintendo DS-черен,някой ако търси чисто нов Nintendo DS с калъфче и 4 игри на изгодна цена да пише на vi_peeva@abv.bg 🙂

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text