Още спам

Днес отново активирах Bad behavior. Направих го, след като тази сутрин намерих цели 86 коментара, автоматично попаднали в блога ми и видими за всички. Явно докато аз спя, спамерите не го правят и търсят нови начини да заобиколят Akismet.

Akismet всъщност не е виновен. “Пропускливостта” му е повече от добра, защото до сега е пропуснал около 100 спам-коментара, а е спрял 23,000. Повече от добра производителност, ако питате мен. Само че трябва още по-добра.

След активацията на Akismet отново пробвах от офиса как ще е. И си беше същото :). Няма проблем да заредя блога, но набия ли F5, веднага си получавам Bad Behavior страничката с грешката. И странно защо в логът на Bad Behavior виждам за тази заявка следния повече от странен текст “I know you, bad spammer”.

* Задача 1: Довечера да сложа IP пространството на фирмените проксита в exception list-а на Bad Behavior.

Веднага след активацията на Bad behavior изтрих всички задържани коментара в базата на Akismet (около 17000 такива), за да видя как ще е “входящия поток”. И до сега (повече от 5 часа вече) имам три (3) коментара в задържаната опашка. За сметка на това в логчето на BB се трупат ли, трупат.

* Задача 2: Понеже явно Bad Behavior ще е някаква панацея засега, да преведа страничката му с грешката, за да има информация и на български.

* Задача 3: Да си сложа нормалния мейл от doncho.net домейна (а не директния gmail такъв) в съобщението на Bad Behavior.

Дано остане време за всичко!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: