Анталия: Подготовката

Великденската почивка беше внимателно планирана още миналата Коледа. С Мими и Юли се разбрахме да се видим някъде по време на датския Великден, когато Веси ще има ваканция, а аз ще мога да взема по-дълъг отпуск с цената на по-малко неплатени дни (защото още нямам пълния платен отпуск – първата година с пълен неплатен отпуск започва на 1 Май 2006). И още през Февруари започнахме да търсим подходящото място, което хем да е на топло, хем да е на море и също така да не е много скъпо.

Имахме варианти: Канарските или Сейшелските острови, Испания, България (разбира се), Турция (като за Турция имахме списък от приемливи места). Имахме и Гърция, но Юли нещо не я долюбва и поради това (засега) тя беше вън от сметките ни. Имахме също така като вариант и Париж, но Веси реши, че предпочита на море.
От повечето от вариантите се отказахме поради сравнително високите цени, а България никога не беше сериозно разгледана, понеже щеше да се обърка почивката с виждане на роднини и приятели, а поради кратката ваканция нито те, нито ние ще останем доволни. Оставаха вариантите с Турция, от които избрахме Анталия. Имах вече впечатленията на един-двама приятели и очаквах сравнително хубаво изкарване на тези няколко дни – топло време, море и приемливи условия.

Мария и :Веси: синхронизираха офертите (ние купувахме почивката си от Дания, а те от България, като хотелът и условията трябваше да съвпадат) и единодушно избрахме почивка в хотел “Сера” в Анталия. Хотелът се води петзвезден, офертата беше all inclusive, което преведено от турски ще рече “всичко е безплатно, ако алкохолът не е вносен и ако услугата не е от някоито, дето не са безплатни”. Купихме почивките още края на февруари и зачакахме!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: