Още WoW

Играя. Без съмнение, скъсвам си задника от игра. Може би вече не съм толкова обсебен, но не пропускам вечер, без която да не се помотая поне час-час и половина из магическия свят на World of Warcraft.

Към момента на тази статия единственият ми герой е достигнал почти края на развитието си – той е ниво 57-мо от 60 възможни. Скоро ще удари 60-цата, и тогава ще почне истинския купон.

Може да се каже, че напълно се внедрих в социалния свят на WoW. Имам си виртуални приятели, с които се шляем и вършим работа, имам си виртуални тъпанари, с които хич не искам и да се занимавам, имам си и “компания” (гилдия), в която по стечение на обстоятелствата масата са българи.

Скоро чакам и разширението на играта – EBGames са го обявили за 11.02., което е странно на фона на това, че самите Blizzard като че ли не са го обявили официално. Но официално или не – вече съм си направил предварителната заявка за разширението и само да дойде – ще го прегърна с голям мерак. Отсега съм решил дойде ли разширението да си направя веднага нов герой, който ще принадлежи към новата раса (която разширението ще ни даде). Това е аматьорско, знам, но меракът и крастата са големи ;).

:Веси: като че ли едновременно хем се нерви повече, хем започва да приема новата странност. Типично за нейната Везна, никога не можеш да си сигурен кое е истинското нещо, което ще те сполети след поредната дълга WoW-вечер. Големи скандали сме нямали, макар да поизмрънква отвреме-навреме (не мога да кажа, че е без основание – почти всеки път знам, кога ще мрънка, защото съм прекалил). Надявам се факта, че се усещям кога прекалявам, да доведе до нещо по-добро, макар че засега този факт не помага особено за редуциране на онлайн-времето във WoW.

Тук му е местото да сваля за пореден път шапка и да поздравя Blizzard за отличната работа, която вършат. Създадоха страхотен продукт със страхотни идеи. Привлякоха огромен брой клиенти и им дадоха това, което искат. Е, чуват се и не един недоволни гласове, но това само показва колко добър е продукта. Ако един продукт няма недоволни, по мое мнение това означава че той е или в застой, или неговия край се вижда. Липсата на недоволни предполага липса на развитие, което от своя страна обрича всеки софтуер на този свят – независимо от лиценза, цената или операционната система, която той ползва. Отлична работа, Blizzard, продължавайте все така.

Сигурно следващото материалче за WoW ще е посветено на разширението… кога ли ще му “дойде времето”? Защо не е днес?

8 thoughts on “Още WoW

 1. Online игрите са страхотна занимавка. Обаче, имат един основен недостатък – не може да ги прекъснеш, когато си поискаш. Примерно, представи си, че жена ти (или приятелката ти) се появява в “работно” облекло и слага крак на масата (стола, масата, кревата) с явното намерение да те скъса от секс. Да-а-а. Дотук добре, но ти точно в този момент си спретнал потресаваща битка (или са на ръба да изпълниш куест, който просто не може да почнеш отначало) с още 9-10 другари. Е, какво избираш – семеен скандал или вечна слава? 🙂
  Аз съм фен на FPS (Firs Person Shooter) и по-специално Wolfenstain: Enemy Territory. Може би, защото беше първата игра от подобен клас, дето е правена и за Linux. Там (почти) винаги може да прекъснеш акцията и да правиш нещо друго. Друга подобна отборна пуцалка е Battlefield2, ама откакто орязаха free сървърите нещо по замря (пък не ми се дават 73лв. хей, така за нищо).
  Иначе с цена от 27лв. на месец, WoW е една от най-достъпните ММORPG-та в България. Та затова, нищо чудно да срщаш толкова нашенци по сървърите.

 2. @Владо: Като отговор на въпроса ти бих искал да изровя онази картинка, в която в стандартна “кучешка” поза една двойка прави секс. Дотук добре, ама има и допълнение – на дупето на каката има удобно сложен ноутбук и нашия човек цъка на него.
  Ех, жалко че не мога да намеря връзка към картинката, точно, ама точно пасва на това какво е “най-ефикасното” решение на твоя казус от по-горе :)!

 3. Сещам се! Ей, ако я изровиш – прати ми я. Всъщност, причината да си отворя секция “Хумор” в блога беше, че пред очите ми са минали толкова уникални картинки, вицове, случки, а аз съм се мърдосал да ги съхраня…. Тъжно.
  За решението: 🙂 Сещам се за един по-подходящ вариант, ама той е за геймърки. В другата класическа поза “на калъп”, нещата за нежния пол са доста по-удобни (във всякакъв смисъл) 🙂

 4. Като “жена” на един “орк” мога да споделя:
  След настойчиво тропане по стената между спалнята и стаята с компютрите, което остава без отклик различен от “Добре деее, след малко идвам да си лягаме!”, реших да се намеся по-сериозно. Отидох при него и тупнах с крак : “Чакам те от 30 минути!”

  Отговорът беше : “Абе не мога просто така да зарежа Еди_кой_си по време на инстанция!!”

  Мдам, това обаче не пречи да зареже мен … :-/ Явно и тази вечер ще гледам ДВД сама.

  Според мен групите за анонимни ВоВ играчи скоро ще са много по-обемисти от тези за алкохолиците… И, Дончо, не ми минавай с номера : “Абе що и ти не си направиш сметка във ВоВ?” – достатъчно малко време за “реален” живот имам за да го прекарвам във “виртуален” свят 😉

  > > С цел спестяване на тежки семейни скандали, коментара е редактиран за да отразява истинското състояние на нещата! Д.

 5. @Ира: Това е стандартния отговор (за инстанциите) и повярвай ми – така е! Многократно вече ми се е случвало и аз да го давам. И Веси най-много него го “обича”.
  Много помага, ако преди това успея да се разбера с нея и да уточня нещата. Някои инстанции вземат по 4-5 часа понякога (това са тези от високо ниво), така че изградете си система. В повечето случаи Веси знае кога влизам в инстанция предварително, и ако не е ОК, то поне се е примирила с този факт.
  Колкото до гледането на ДВД-та: Да, и Веси гледа ДВД-та. Поне гледаше, докато започна новото училище. Снощи например не само че не гледа ДВД-та, ами псува и кълна Макромедия Флаш, защото се мъчеше да направи нещо, което така и не тръгваше. Мисълта ми е – зарежи ДВД-тата и си намери полезно за теб занимание. Знам, че можеш, просто сега е модерно да се показваш много пренебрегната, защото чисто и просто ревнуваш Лъчко от тази му нова страст :)…

 6. Да, опира и до ревност. Но по-важното за мен е, че аз не просто искам да си намеря какво да правя – познаваш ме достатъчно да знаеш, че имам мнооого занимания. Важното е, че искам известно време част от тези занимания да е и човека, с който живея… Т.е. бих предпочела понякога да гледам едно ДВД с него от колкото да си чета интересната книжка. Просто понеже в четенето на книжката той трудно може да се включи. Но май, вие, мъжете, рядко мислите за съвместни занимания и тяхната роля за една връзка.

  Моля, докажете ми, че греша 🙂

 7. Няма да стъпя в Orgrimmar довечера!

  Откакто направиха Auction House в Thunderbluff, все по-рядко минавам през Orgrimmar 🙂

  Да не говорим, че може и да си играя Alliance char-а.

  Signed: Ангелов, Л.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text