“В твоите обувки”

Този филм го гледах три пъти до сега:

* Първият път беше при полетът ми към Сиатъл
* Вторият път беше с :Веси:, след като се върнах от Сиатъл
* Третият път беше при втория ми полет към Сиатъл. Вторият полет пак беше през Януари, затова и филмовата програма беше същата и аз имах възможност да го гледам.

Не мога да скрия, че бях доста предубеден към филма. Четейки налични рецензии, си помислих “поредната бозава тъпня, но поне с красива жена”. Единствената причина за първото гледане беше, че в програмата той фигурираше като “комедия”. А аз харесвам комедии и ги предпочитам. Затова и включих този канал и (накратко казано) го изгледах на един дъх.

“Комедия” този филм не е. Да, има весели моменти, но определено не е комедия. Филмът е обикновен разказ за преживелиците на обикновено младо момиче, което в началото на филма спечелва внимание само благодарение на щедрата съдба, която и е дала страхотно тяло и хубава муцуна. Това момиче, след поредния запой, е изгонено от къщата (в която върлува злата мащеха) и трябва да се оправя само. Естествено, то се опира на рамото на сестра си, но само за малко – точно толкова, че да оплете напълно отношенията си и с този, определено последен човек, на който тя може да разчита.

Оттам-насетне тръгва истинския разказ. За обикновените хора. За пенсионирания професор, чиято последна ученичка се явява тя. За “бабата в изгнание”, изгубена в ранното детство и намерена тъкмо навреме. За куул старците (култов лаф “това место става все по-добро”, когато зърват следващата сестра да се появи във възстановителния комплекс, иначе казано старческия дом). За куул стариците, които дават начало на истинския живот на готиното гадже.

Филмът е як! С удоволствие бих го гледал и четвърти път – точно сега, след като напиша материалчето за него. Няма да ви цитирам повече неща от него, но ви препоръчвам да го наемете и да го гледате. Лично за мен този филм влиза в колекцията ми от пиратски филми, докато се появи неговото DVD на приемлива за мен цена.

Мисля, че ако гледате филма в подходящо настроение, ще го разберете. На някои вероятно няма да им хареса, но съм сигурен, че за повечето ще е удоволствие. Още повече и поради факта, че този филм спокойно може да се гледа и пиратски – в него няма ценни ефекти, които да се загубят от лошата компресия. В него има само смисъл, който се надявам да намерите и вие :).

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: