Можеше

Днес чух по ДАРИК [mp3] как нашите превелики и богоизбрани политици си купили 15 нови, луксозни и бронирани возила. президентът (малката буква е __умишлена__) щял да се вози в кола за ?150,000.

По радиото направиха кратка справка какво може да се купи вместо тези 15 коли, колко дограма за училищата или колко трансплантации за болните деца, които чакат или чиито родители и роднини буквално просят по улиците пари от непознати. Накратко:

* 15-те коли са излезли минимум ?10 милиона
* По най-груби осреднени сметки това прави 200 трансплантации за по ?50000
* Половината от тях да бяха успешни (макар че процентът успеваемост ще е значително по-висок!), това щеше да означава България да спаси и да даде нов живот на 100 от своите деца.
* президентът и другия политически боклук можеха да си возят миризливите гъзове в нови Шкоди или Хюндай! За 10% от тези пари.

__Можеше__ и __щеше__ да е така, ако бяхме нормална страна. И ако ни пукаше на всички.

9 thoughts on “Можеше

 1. Абе знаеш ли, аз пък друго си помислих. Аре, да оставим настрана това, какво е можело да се направи с тези пари. Ама, баааткоооо – 15 бронирани коли – ами че кои са тези 15 човека в управлението на тая държава, дето трябва (по всякакви си там съображения) да се возят бронирани?! Министърът на образованието ли? Че да не го нападне някоя премаляла от гладната стачка даскалица?! Айде, една ще дадат на Стоичков, щото откакто не се класирахме на световното, сме му набрали доста 🙂 Ама другите?!

 2. @Вълчев: Много основателен въпрос, макар и не толкова важен колкото въпросът “защо, бе джанъм, толкова пари за глупостите на глупаците?”
  Швейцарският “президент” (титлата май беше някаква друга) няма нито охрана, нито брониран мерцедес. На въпросът ми към една българка-швейцарка “абе как може така?” тя ми отговори: “Че кой ще го закача него, да не е шеф на банка, че да има бронирана кола и охрана?”
  Не ми разправят след това (точно тези подлиЗурльовци, които ни управляват) как щели сме да станем Швейцарията на Балканите. Ще станем, ама друг път, друг!

 3. То малко оф-топик, ама нейсе, аз да си кажа 🙂 Значи, някъде към края на 90те години, Елцин беше забранил на руските държавни чиновници под едно определено ниво в йерархията да ползват западни автомобили. Какви точно му бяха мотивите – не помня, ама тази забрана доведе до такъв “разцвет” на руското автомобилостроене, че просто думи нямам. За пример ще дам само фамозната, уникална, единствена и неповторима лимузина “Москвич Иван Калита”.
  Ето я: http://autonavigator.ru/autocatalog/moskvich/images/moskvich.jpg
  Това е то! Какви ти тука S-класи, какви ти пет лева:)) Е, жалко, че у нас, на родна почва, такава повеля май е неприложима:)

 4. друго си е новия vw phaeton v10
  с-класата е като жалка каручка в сравнение с фаетона.

 5. Цитат: “.. президентът и другия политически боклук можеха да си возят миризливите гъзове в нови Шкоди или Хюндай..”
  Като гледам и ти си за съд. Аз ако бях на мястото на президента бих ти съдрал задника 🙂

 6. Аз лично мисля,че са постъпили правилно,като са си взели S-класа,заштото е наи-хубавата кола създавана някога.Пък и на тях изобщо не им дреме за болните деца в ТЪПАТА българиа.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text