Visual Studio 2005 – първи впечатления

Днес за пръв път се сблъсках с Visual Studio 2005 RC. Започвам едно вътрешно проектче и реших, че е идеалния момент да го инсталирам и да започна проектчето на него.

Инсталация като слънце – без никакви проблеми и на един дъх. Е, поиска един рестарт на едната от машините (странно, на ноутбука не поиска, вероятно защото SQL 2000 сървиса на ноутбука ми е спрян?), но като изключим това – всичко беше перфектно.

Засега виждам само нови и прекрасни неща. Едва ли небето е толкова безоблачно, но първият поглед е повече от многообещаващ. Какво ми се наби на очи веднага (в произволен ред):

* refactoring (най-накрая, бих казал!)
* нов GUI designer, с пъти по-напреднал от този в старите Студиа
* нов интерфейс като цяло, особено на .НЕТ 2.0 приложенията
* по-бърз компилатор
* нов дизайн на MSDN help-а
* вградени анализиращи инструменти
* вградени Unit tests

Знам, списъкът е кратък, но и аз си играх само един час (толкова време бях решил предварително да му отделя). По-нататък, като започне истинското писане, ще стане весело.

Май е крайно време да си инсталирам вкъщи нова версия на Eclipse, с която може да се пише на С++. И този проект би следвало да е отбелязал ръст за последната година. Любопитно ми е едно сравнение между двата. Дано ми остане време да си направя правилните изводи.

Друга новина от “празничния ден” е, че ще повтарят “На всеки километър” по БГ сателитния канал. Не е чудно, след като комунистите спечелиха изборите ;). Мен лично новината ме радва – надявам се добри хора да краднат всичките 26 серии, да ги кодират в DivX и аз да мога да ги архивирам за поколенията!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: