Табове…

Май става традиция в този блог да се пише само през уикендите! Затова сега твърдо мисля да разчупя традицията, и да постна любопитната новина от днес!

IE най-накрая има полу-“официално” табове. “Официално” – защото са от производителят на браузъра. “Полу” – защото представляват кръпчица към браузъра. Сделката е проста – инсталирате си MSN Toolbar 2.0 и получавате един toolbar, който отдолу има табове.

Може да се каже “най-накрая”. Вчера деинсталирах Maxton, и с това останах само на IE (за през работно време) и Firefox (за вкъщи). И днес се зарадвах, че все пак табовете не са само за вкъщи, а ще мога да ги имам и през работно време.

И все пак – личи си, че все още са в нещо като бета стадий (макар никъде да не се казва експлицитно това). Има определени дупки в реализацията, които все пак не могат да го изравнят като функционалност с FF. Например:

* Кликването с колелцето не прави нов таб :(. Определено най-липсващата ми функция!
* Ctrl+Click не работи. Microsoft са решили, че Alt+Click е по-подходяща комбинация, но за жалост тя не винаги обаче работи! В някои случаи просто ‘пропуска’ да се усети, и връзката се отваря като нов прозорец, вместо като нов таб
* Визуално нещата все още куцат. При превключването от таб в таб има някакво грозно примигване, което според мен ще е едно от първите неща, които ще оправят.

В заключение: хубава работа, но реализацията все още куца. Но съм сигурен, че за IE7 нещата ще са се оправили с порядъци. Сега остава да се оправи и рендирането и CSS-ите!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text