Експериментът се провали

Днес ми стана ясно, че подетият от мен експеримент “по малко, но редовно” се провали. Няма как да наваксам, не искам да наваксам, а и не искам да превръщам блогът си в товар за мен самия.
Затова реших да пиша както преди – когато имам време и желание. И ето – тази вечер се намериха и двете :).

Тези дни при нас е “пролет”. В смисъл, че се случва през деня да грее повече слънце, температурите да са положителни и като духне лек ветрец – на снегът толкова му и трябва. За два дни се стопи повече от половината. Тази сутрин обаче Март реши да покаже зъби. След като се събудих открих, че вали нещо средно между сняг и киша. Лошо няма, само дето до спирката са някакви си 7 минути с колелото, а за тези минути станах мокър! По-късно през деня научих, че при :Веси: е било по-зле (тя има 20 минути до училище) – била е буквално мокра, когато е пристигнала. Дано не отнесе някоя настинка, ще е неприятно!

Седмицата завърши прекрасно. Макар нашите клиенти да продължават да имат проблеми, най-накрая май ще се окаже че нашият телевизор си работи прекрасно, но “някои хора” са оплели нещо в мрежовите настройки и съответно – продуктът се побърква като резултат. Като гледам накъде вървят нещата, може би след седмица-две този случай ще ми се е махнал от главата (ако мрежовите ни експерти са прави).

Тези дни съм зарязал и Freelancer. Не мисля, че ми е омръзнал – просто си имам по-интересни неща за правене.

Днес във форума на БГ-Дев се заформи интересна дискусия (даже направо с горелки) за и против дистрибутивния компютинг. Искрено се забавлявах да наблюдавам спорът – отдавна за толкова безсмислен спор не се беше хабило толкова много енергия.

Йовко днес преследва кракери. Като познавам възможностите на Йовко като джедай от тъмната страна, и като му знам също така колосалното търпение, и като знам че е като Тянко (зодия, а и донякъде като поведение срещу дразнителите): направо съжалявам момчетата, които са имали лошия късмет да го ядосат. Той е от хората, които може да траят, но разбеснеят ли се… плаче майката. Наш Тянко и той е така – кротък човек, но до момента в който не му кипне кръвчицата (това си го спомням чисто “физически” от един мой печален опит в 1-ви курс на ТЕТ “Ленин” – Пловдив).
Ще следя с интерес развитието на този случай!

Понякога от нямане какво да правя (и за жалост – и за какво да пиша) ми хрумва да седна да правя редовна/ежедневна сводка от БГ блозите :). Нещо като “новини от блозите” – blews (вярвате или не – почти всички blews домейни за заети)! Само че за това се иска доста работа, а и доста време (да четеш и да избираш). Но може да се получи интересен материал – доста блози се навъдиха, и почти всеки ден излиза нещо (даже вече повече от едно) стойностно в тях. А може и да стане интересен проект, който да се посещава от доста хора… Ще видим, ако стигне време и желание за още един проект.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: