Коледното парти

Коледното парти на фирмата се състоя в петък вечер (снощи). Беше в Държавния музей на изкуствата.
Отначало ме смущаваше идеята, че партито беше предварително беше обявено като “гала-вечер”. Което означава – възможно най-официално облекло. Поканата направо си казваше, че на нас – мъжете, ни било лесно – само вземаме фраковете и готово. А аз фрак нямам и не смятам да си купувам. Оказа се, че можело под наем да се вземе, но и това не ми беше по вкуса – излишни неприятности и тегоби.
Точно мислех да се отказвам от партито, и се оказа че костюм всъщност би било приемлива алтернатива :). Това, което организаторките (умишлено оставям женски род тук) искали да избегнат е да се изсипят програмистите по дънки и с фланелки. А аз костюм си имам, така че се престраших и потвърдих участието :).
Сега, като пиша тези редове, не съжалявам че приех. Бях притеснен как ще е, какво ще е и т.н., но се оказа всъщност една много приятна (макар и твърде официална за вкуса ми) вечер. Голяма част от колегите наистина бяха навлекли фракове (“фраци” ми звучи по-добре, ама не е книжовно). Няколко колеги се откроявахме направо с не-черните си костюми. Но това не се оказа кой-знае какъв проблем.
Вечерта мина приятно, изискано ядене и пиене (казвал ли съм ви, колко мразя “красивата” храна?). Докато ядяхме имаше програма (една група, след това малко популярни арии и т.н.). След като се нахранихме почна “партито” и дансингът се понапълни.
Аз, като всеки себеуважаващ се програмист, предпочетох да наблюдавам как хората се кълчат. Какво да направя, като не съм по тая част? Слава Богу – имах си съмишленици… пиехме си кротко и тихо и се наслаждавахме на музиката, която всъщност не беше никак лоша. В началото имаше някакъв джаз-октет (ами осем човека свиреха лек и поносим джаз), а у мен се появиха и по-лоши очаквания какво ще стане впоследствие. Но когато дойде време за партито имаше друга група, която свиреше рок и хард-рок. А ние на такова носим, мерси!

Днес сутринта имах малко махмурлук. Радвам се, че е “малко”, защото предвид че смесих няколко вина и малко твърд алкохол, само количеството ме спаси от по-тежко преживяване. До обяд гледах като натровен, но след това ми мина.

Като цяло – хубаво парти. Изискано, с вкус, направено от хора, които знаят какво искат. Но някакси не беше моето коледно парти това… имам чувството че много по-мое ще е партито от тази вечер, партито на бившата ми фирма. Макар че за поредна година ще е на Боровец, макар че ще е същото като последните 4 години – все пак този тип преживявания много повече ми харесват. Снобарска вечер в лъскав ресторант – това не го харесвам чак толкова.

Пожелавам Приятно прекарване на всички колеги от ОБС-БГ. Малко ви завиждам за партито, да знаете!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text