(Дали e?) Краят на 49-тото НС

Днес изглежда, че с този парламент е приключено. ГЕРБ се отказаха от това да правят правителство, ротацията пропадна (което беше ясно че ще стане още, когато първата ротация се “сглоби”) и май тези, които наивно продължават да гласуват и да си мислят, че решават нещо, ще ходите пак на избори.

На изборите, които предстоят, вие ще преизберете горе-долу същият парламент, може би с малко повече превес на “Израждане” и по-малко пепедебета. Но като цяло ще е същата патова ситуация, която е днес.

И отново същите ще трябва да се пазарят и надлъгват.
И отново същите, които довчера бяха първи дружки и си убеждаваха фенската маса как “враговете” им са вече в овча кожа, ще започнат сега да се плюят и да се пустосват, обвинявайки другия във всевъзможни грехове и в “MAFIQTA”.
И отново същите, които сега ще обвиняват един-друг как са mafiq, след изборите ще започнат “ама дайте да търсим общ език”.

Ще търсят общият език, защото пари има да се вземат. Надявам се сега издевателството над народната воля “евро днес, сега и на всяка цена” да се провали или поне да се отложи още повече. Надявам се партиите да имат достатъчно разум и да уважат желанието на хората да решат с гласа си “евро или не”.

Всъщност тези, които ми разправят, че и на парламентарни избори това може да се реши, са донякъде прави. Но (все още) не мога да отида да дам глас за БСП или “Израждане”. БСП са гнусно-комунистическа клика, най-гнусната може би в нашата днешна политика. “Израждане”, от своя страна, са на заплата при Мутрофанова и дотогава няма как да имат моя глас. На този фон ме е яд, че не мога да открия партия, която да подкрепя. Имаше разни “преки демокрации” и други политически миньони, но програмите им са или несъществуващи, или откровено опасни.

Иначе всичмо с претенции за “дясно” е хукнало да прави от България еврофедерален щат, по същият начин, по който БКП навремето искаше да ставаме 16-та република на СССР. И при това положение няма и дясна партия, която да не си тъче нейната черга, вместо да слуша волята на избирателя.

Затова на идните избори с огромна вероятност пак ще си ходя за гъби. Всъщност, най-точно е да се каже, че с голяма вероятност ще гласувам за евродепутати, но ще откажа да гласувам за парламент. И ако се окаже, че задължително трябва да гласувам и за двете (заради някоя поредна измама с машинния вот), тогава няма да гласувам и за евродепутати.

Между другото, като казах “машинния вот” се сетих, че от ламтеж коя дирекция и кой регулатор да напълним с наши хора, на “демократичните”, “добрите” сили не им стигна внимание да оправят машинното излъжуване. Та сега не съм и уверен дали ще има въобще гласуване с машини или нещата отиват пак към хартия. Което, в крайна сметка, не е чак толкова зле, предвид пробитата откъм фалшификации машинна алтернатива.

Този пост е част от една инициатива, която мисля да продължавам оттук-насетне. По-дългите ми постове ще се появяват първо в блога и след това, с copy/paste, изцяло или частично ще отиват по платформите, за които преценя, че си струва. Пък да видим дали и докога ще ми стигне волята да правя това. #POSSE

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text