Днес беше чудесен ден за българската автокрация

Един прекрасен, слънчев ден. Разходка из Лозенска планина. Може би за последен път без маска. Или може би за последен път въобще, както паникьорите се опитват да убедят всички ни. Както и да е, не ми е за това думата днес.

Прибирайки се, видях че “геният” на “здравния” ни министър (кавичките са умишлени) пак се е развихрил и е издал нова заповед от утре всички ние да сме с “поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).”

Мислите ли си, че шалчето или кърпата ще ви предпази? Аз съм уверен, че нито нас ще предпази, нито вас, нито който и да е. Ще обере, може би, една част от влагата в издишания от нас въздух, но нито ще спре да вдишаме чуждите вируси, нито ще спре нашите.

I AM FINE | Wojak / Feels Guy | Know Your Meme

Ако желаете, може да подадете жалба така, както адв. Николай Хаджигенов е показал. Аз със сигурност ще го направя. Разбира се, вероятността такава жалба да бъде взета предвид е малка, но все пак я има. А и е прекрасен начин за показване на лична позиция по официален начин.

Днешните, но ви мерки не са, за да ни предпазят. По-скоро е важно и знаково да се покаже на раята, че тя, след като е поискала, може и трябва да бъдат контролирана с желязна ръка, ръката на нашите Цензори, Генерали, Бащици и Каскети.

Колкото е по-безсмислена една мярка, толкова по-унизително е да бъде изпълнявана тя от тези, които осъзнават безсмислието ѝ. Така, че от утре всички ние трябва да бъдем със съответните “предпазни средства”. Аз маски имам десет. Но специално ще потърся кърпите, които на времето ни дадоха от някое и друго събитие. И тези кърпи ще си нося на устата, за да показвам, че съм от простосмъртните, които осъзнават, че са безсмислено мачкани. Но закон, какво да правиш. Трябва да се изпълнява. Когато другиден въведат и цензурата (за това по-долу), тогава ще спра и да пиша. Дори ще спра и блога. Защото не се знае знае ли се.

В авторитарните държави всеки може да бъде обвинен за всичко. Справка: вчерашното обвинение към проф. Асена Стоименова и определянето на гаранция от 20,000 лв, за да може тя да остане на свобода. Тя е витиевато обвинена по чл. 326 от НК:

“който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години”

Значи, тя е “предавала” “неверни знаци”. И затова устата ѝ трябва да бъде запушена. Ако се чудите какви дела се образуват по този член, той обичайно се използва срещу телефонни измамници, обаждащи се с фалшиви сигнали за бомба, или неверни повиквания на тел. 112. Разбира се, не пречи утре това да бъде използвано за какво ли още не.

Като стана въпрос за свободата на словото, според всенародният любимец и наш депутат Йордан Цонев “Може за известно време да се лишим и от свобода на словото”. Явно ДПС стават съюзник на ГЕРБ по пътя на създаване на Народна република ГЕРБария. Положението започва да става все по-страшно и все повече извън основните разбирания за демокрация:

Ако трябва да съхраним живота на една група от нашето общество, ние другите трябва да се лишим от определени човешки и граждански права”, заяви депутатът…

Когато се “лишим от свободата на словото”, ще е лесно да бъде атакуван всеки, който смее да изразява мнение, което не съвпада с мнението на “демократичните” управляващи в една “демократична” държава. Разбира се, не си мислете, че ще се “лишим от свободата на словото” за дълго. Ще се лишим за не повече от 50-60 години, толкова, колкото депутати като г-н Цонев и останалите да си осигурят дълголетно, авторитарно управление на ГЕРБария, разделена на справедливи порции от Бащицата, подкрепен от Каскета и Генералисимуса. Подкрепен, разбира се, и от народни избраници като г-н Цонев.

Естествено, всичко ще се прави “за доброто на човека и в името на човека”. Човека ясно кой ще е. Някой, подобен на онзи, за вицове за когото се вкарваше в концентрационни лагери.

КПП-тата са вече налице. Границите са вече затворени. Сега следва и “за малко” да се разделим със свободата на словото, в името на комфорта на нашите управляващи. Солидна част от десет милиарда ще прелеят в черните, партийни каси. С тези пари без проблем всеки диктатор може да си купи достатъчно армия, за да държи в подчинение българското стадо.

Дали не е време за национален протест? Въпреки опасността от зараза със SARS-CoV-2. И въпреки полицията и жандармерията, които вероятно ще се изсипят “за да ни пазят от самите нас”?
Ако едно е сигурно за Борисов, то това е, че е малодушен. И протестите имат свойството бързичко да го вкарват в правия път! Естествено, на протеста ще сме с маски, защото нали, да не се заразим! И естествено, протестът ще бъде незаконен, защото няма власт, която да разреши протест, когато тя се кани да узурпира демокрацията в една държава.

Въобще, скъпи съкилийници, моделът “Орбан” идва с широки крачки, понесен на раменете на изказвания, като това на г-н Цонев, и безличност и примиренчество, като тези на всички нас.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text