Ски 2020, ден 5

Най-кроткият засега и най-релаксиращ ден. Около два часа и половина по пистите, девет спускания. Хубаво време, (горе-долу) слушащи Мартин и Калина, които все пак не пропускат всеки удобен момент да се сдърпат за нещо. Включително и на качване на лифта, когато се иска по-стегнато поведение.

Идеята да посетим повечко заведения не проработи. Дали защото не знаем как се прави това на ски, но си направихме почти пълен предиобед (4-5 спускания), след което седнахме на кръчма, на добро място, което Веси откри вчера, похапнахме, направихме още 4 спускания и приключихме. Според мен трябваше да има поне две спирания на кръчма, като на първото не беше задължително да има ядене, но навикът от предишните дни си каза своето.

Понеже приключихме по-рано пистите не бяха съвсем разкашкани въпреки условията за това: сравнително топло време и слънце. Разбира се, “изходната” трета писта беше зле при прибирането ни, но към два следобяд това някак се подразбираше. Благополучно изключихме трекерите към два и десет и се метнахме на лифта към къщи.

Разчетът за деня:

П.П. Не знам дали този материал ще се появи въобще на страницата във Фейсбук. Ако основният алгоритъм допусне публикуването от името на страницата, може и да стане. Ако не, заявката за публикуване ще бъде игнорирана.

Причината е, че основният ми профил днес около обяд попадна в тридневен Фейсбук “затвор”, защото на няколко хора не им е харесал коментар, който (вероятно) съм отправил към Грета, детето-чудо, любимката на всичко социалистическо-зелено. Вероятно отново в спор за друг цоциалистически абсурд: “Зелената сделка” на ЕСССР.
В резултат коментара ми, някои снежинки са се разтопили от ярост, рапортували са го и ботът на Фейсбук е действал така, както е програмиран. Тридневно наказание, личи си ескалацията. Следващото ще е за седмица, след това ще са за по месец.
Жалко, че се случва точно по време на почивката, но не е нещо, което да не може да се преживее. Яд ме е, разбира се. Не заради несправедливото наказание, наложено по комунистически правила (“народен съд”, един вид), а заради това, че алгоритмите на Фейсбук са толкова чувствителни към социалистите-неолибералзелени. Но те са си частна компания и съответно те си решават какво да правят с потребителите си. Та дори тази публикация да мине, аз няма да мога да пиша до някъде обяда на 08.03. Да си знаете :).

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text