Милинките цигарчéта…

logo_bez_dim-150Гледам ги и не вярвам на ушите си!

Грозната глава на тютюневата индустрия пак започва воя, който съм сигурен, че вече е омръзнал на всички нормални хора. “Звездата” по наследство, доказала се като рекламно лице на тази индустрия, още не се е появила, но съм сигурен че няма да закъснее да се покаже тия дни.

Днес десетина (вероятно добре заплатени) клакьори посрещнали Борисов в Ловеч (повечко снимцичи в Offnews). На импровизиран плакат (разпечатан на бял лист А4) пише, че той бил убил малките заведения, като въвел пълната забрана за пушене на закрито. Щеше да е смешно, ако не беше жалко и тъпо.

На мен вече започна да ми писва, ама много! Снощи бях в едно такова малко заведение в Пловдив. В него място не можеш да си намериш, ако нямаш предварителна резервация. Перфектна кухня, изключително обслужване. Що ли никой, който беше в това заведение, нямаше против да пуши вън (да, имаше пушачи). И що ли заведението продължава да има клиенти и хич не им пука от тая страшна забрана? И що ли продължават да пълнят това заведение бе, тия пусти пушачи?

Защото вече май и на бездомните псета им стана ясно, че фалитите на “малките заведения” са преди всичко причинени от некадърен мениджмънт и безсилие на собственици и управители да предложат нещо, което се купува. А не на това дали хората, влизащи в заведението, автоматично стават пасивни пушачи, роби на криворазбраната толерантност на българинът (най-честия пример: компания с двама пушачи и осем непушачи, сядаща в залата за пушачи, за да не се обидят другарчетата).

Фактът обаче, че “протестът” на тия чукундури беше специално отразен и табелата специално беше показана 5 секунди в национален ефир говори едно: търговците на легална дрога пак се активизират и започват да наливат кинти за PR на низките им, зловредни цели. Май приходите от акциз и ДДС от цигарите не е само заради предполагаемата корупция в митниците, а и защото на тия търговци на човешко здраве и съдби започват да не им излизат сметките. И някой сериозно се е загрижил за премийките си, без значение цената на здравето на хората!

Ще пада борба, отново!

3 thoughts on “Милинките цигарчéта…

  1. Хм…продавачите на тютюн са търговци на човешко здраве…ами фармацевтите 🙂
    Да лятото е ок, зимата е проблема…сега да видим как ще са масите отвън…или да влезем пушачите да пушим сега вътре да ни крият пред чужденците 😉

    Ето една песен на един мой приятел – специален поздрав 🙂

  2. “Влизам със цигарка… тръскам на земята…” Тъпо, прекалено тъпо. Пушачите искат свобода да демонстрират зависимост.

  3. Жена ми решила да излезе в Петък с приятелка – ами не успяла, всички заведения в София били препълнени и нямало свободни места…

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text