За българските евроизбранници и едно писмо

Когато се разгоря борбата покрай АСТА, освен петицята, която подписах, реших да изпратя и следното писмо до всички български евродепутати:

From: Doncho Angelov <*****@doncho.net>
Date: 2012/1/31
Subject: АЗ съм против ратифицирането на ACTA
To: …

Здравейте!

АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България! Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение!

Надявам се Вашият морал да бъде на страната на Вашите избиратели, а не на чужди и срамни корпоративни интереси!

Поздрави!
Дончо Ангелов

Останах много учуден от факта, че един от народните избраници, г-н Евгени Кирилов, си направи труда да ми отговори! Разбира се, възможно е отговорът да е от негов секретар или друг служител, но най-важното е, че имаше отговор лично до мен! А не гръмки похвали из Лицевата книга. Като Кристиян Вигенин, който веднага лично се похвали как се е справил с тези писма, слагайки си спам филтър за тях.

Браво на г-н Вигенин, отлична техника за борба с избирателя! Колко млад, а вече осъзнат, един завършен продукт “български Депутат”! Донесете кифтетата!

Колкото до мен, аз благодарих на г-н Кирилов в нарочно писмо. Единственото, за което съжалявам, е че не бих могъл да дам гласа си за него, защото той е от квотата на партия, на която нито вярвам, нито уважавам и без висшите управленци на която България отдавна би била едно по-добро място под слънцето!

Тъжно ми е, че и хора като Светослав Малинов вероятно също са си “сложили спам филтъра”. Въпреки това, че съм гласувал за него. Няколко пъти! По различни поводи! Не го е срам!

Отдавна съм се уверил, че на България и трябва мажоритарен избор на депутати! Много и трябва! 120 депутата в парламента, 100 от тях мажоритарни! За да се спре с подобно пренебрежително отношение. И “народен избраник” наистина да е “народен”, а не “партиен” такъв. Защото тогава въпреки партийната принадлежност, ще можеш да гласуваш за хора, за които знаеш, че ще свършат работа. А и те ще го знаят.

7 thoughts on “За българските евроизбранници и едно писмо

 1. г-н Вигенин и аз го нахраних във ФБ, ама се е усетил и свалил филтъра.
  Даже май се пише на страната на протестиращите 😉

  1. Той се пише, но след дъжд качулка малко излиза работата. Язък, че не мисли навреме какво говори. Защото има вероятност наистина да е читав човек. А сега ще-не ще, ще трябва да твърди, че е бил прав (щото аз не съм чул някой политик да каже “аз сбърках, извинете!”)

 2. Браво, Дончо!!

  Аз на българските евро/”стандартни” депутати не вярвам, и нямам сили да пиша затова… 🙁

  (идеалист си падам, вярно, ама… може и да спра да съм…)

 3. Хм и като стане мажоритарна избирателната система какво ще се промени – освен че ще има само 3 партии в парламента. Случайно да си спомняш кой е мажоритарно избрания депутат от твоя район, аз честно си признавам не помня :).

  1. Не, не го помня, защото няма смисъл, даже и да го помня!
   Но ако беше мажоритарен, друга работа щеше да е! Не само, че знам къде живее кмета, но и лично съм говорил с него преди изборите!

   1. Ти май си забравил че на последните избори имаше мажоритарно избрани депутати 31 човека – по един за всеки район. В резултат хората избраха посочените от ГЕРБ с изключение на районите с преобладаващо турско население. Имахме и Народно събрание (Великото) където половината депутати бяха мажоритарно избрани. Не намирам особена разлика със сегашното. Според мен проблема не ни е в избирателната система. Има достатъчно примери, че дори чистата пропорционалната система работи достатъчно добре. Въпреки че малко мажоритарен елемент не би навредил. Например право на избирателите да посочат реда на кандидатите в листата. Но дори и това да се въведе няма да промени кой знае какво. Докато хората очакват да се случи някакво чудо и гласуват за този който и обещава че до края на мандата му стандарта ни ще стане като средния в ЕС.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text