08.01.2012: Бедствия

В Чепеларе: бедствие и туристите напускат. В София: половината град без вода (deja vu, но от лятно време). По другите планински курорти е същата история – проблеми навсякъде. Не знам дали може да се идентифицира човешка вина тук: стихията си беше сериозна, а срещу двуметров сняг, колкото и да си подготвен, все нещо ще се обърка. Ярък пример за това е, че и перфектните австрийци имат подобни проблеми по ски курортите си. Проблеми, не много по-различни от нашите. Затова – търпение, спокойствие и силна храна.

Като по чудо, този уикенд нито водата спря на село, нито тока. Струва си да се отбележи, особено предвид честите проблеми в това отношение при нас. Ако нещо беше станало, при толкова много сняг щеше да е “интересно”. Особено комбинирано с болния Мартин. Според мен не е лоша идея да си инсталирам една камина в хола, за да може поне една (голяма) стая да е топла, ако случайно спре електричеството за по-дълго време. А и камината дава невероятен уют, само да намерим място за нея. Пелетните камини са хем уютни, хем удобни, хем топлят много. За тази година едва ли, но догодина… като нищо!

Денят иначе беше прекрасен: скучен до полуда, 12 часа Eve Online, пълен кеф. Веси изведе децата “да дишат чист въздух”. Аз само няколко пъти станах от дивана: да похапна, да си сипя винце (в късния следобед), и да посвърша това-онова.

Следващата седмица мисля, че Веси ще бъде известно време в болнични. Мартин не върви добре, очаквахме подобрение, но в крайна сметка изглежда, че ще се проточи. Утре сме на лекар, дано да е малкия дявол.

One thought on “08.01.2012: Бедствия

  1. В “наше село” ситуацията е аналогична – имаме ли ток, вода и нет, денят е съвсем нормален и щастлив 🙂

    И след като в петък спах с плетена шапка на главата (след почти цял ден и цяла нощ без ток), започнахме да обмисляме алтернативно отопление и ние… 🙂

    Скорошно оздравяване на хлапето!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: