07.01.2012: Много сняг, температура и някои други работи

Днес имахме велики планове, които включваха пътуване до Пловдив, Ивановден при скъп за нас човек, виждане с приятели там и каквото още остане за това време.

Вместо това, снощи Мартин удари 38.2 температура, имахме сравнително тежка нощ (реши да се “пресели” при нас още в 03:00), и на сутринта беше с 39.2. При тези обстоятелства за пътуване до Пловдив и дума не можеше да става. Затова още сутринта се обадихме да уведомим Иван и планирахме цял ден вкъщи.

Времето навън беше… разкош! Разкош! Цяла нощ валя, натрупа поне 20-25 см. Като по чудо електричеството ни още се държи (пу-пу-пу, че ако спре, трябва да се спасяваме само след 8 часа). В Лозен обикновено електричеството е много лабилно в такива ситуации, но засега – евала!

Веси ни награди с палачинки сутринта! Ако не трябваше да се пазя, сигурно бих изял много, но нали уж внимавам, та изядох “само” три :).

През деня се разбра, че благодарение на приятел от САЩ (и на благословия от Веси, разбира се) май ще се уредя най-неочаквано с едни Canon EF 70-200mm f/4L USM Telephoto Zoom Lens. Добра цена, практически нови лещи, проверени от приятел! Може би най-добрия за мен вариант. Вече ги чакам с нетърпение 🙂 !

Денят беше изпълнен с боледуването на Марти, гушкането в мен (следобеда заспа най-неочаквано в скута ми, но беше толкова скапан, че без проблем го пренесох в леглото му), игра на Eve Online, оправяне на купчина други онлайн неща, и следене на обстановката в страната. Оказва се, че не е било лесно на хората по пътищата днес, като гледам как все още прехвърча сняг, и утре сигурно ще е драматично. Други приятели снимат, че били блокирани някъде, да видим с това тяхно BMW как ще издрапат. Успех и на тях утре, сигурно ще е интересно, дано да е благополучно!

Днес, покрай един от референтните ми сайтове за Eve-Online, се наложи да пусна пак Firefox. По някаква странна причина Хромищата не го рендират добре този сайт (то е ясна каква е причината, сайта не е тестван добре под Хром), но FFox се справя отлично. Покрай това пускане на Firefox забелязах, че върви доста пъргаво и читаво под MacOS. Мисля, че ще го пробвам няколко дни, и ако не се изложи много, може под MacOS да започна да го използвам вместо Хром.

Надвечер малките станаха направо нетърпими. Четох днес в КАПИТАЛ една статия за закона за домашното насилие, но явно лично аз съм много далече от това. При мен нещата са прости: говоря веднъж, говоря втори път, но като не разберат от дума 2-3 пъти, един-два отрезвяващи шамара много бързо може да реши нещата в правилната посока. Чакам с нетърпение да видя до къде ще стигнат нашите чукундури.

През деня получих интересна покана за протест. Еко-организациите ще протестират на 11.01.2012 пред парламента срещу закон, който се променя поради открит натиск, от страна на частна (и мутренска) фирма. Не разбирам добре проблема, срещу който се протестира. Освен това съм пристрастен съм към ските и определено смятам, че повече съоръжения около София само биха подобрили нещата. Да, ще има и последствия върху природата, но няма как и едното, и другото, нали? Затова мисля, че ще пасувам за този протест. А и като знам, че протестът със сигурност ще се радикализира (а аз тези радикали ги наричам “еко-талибани” и никак не ги уважавам!), ентусиазмът ми съвсем се изпарява.

Докато пиша това, приятелите сигурно празнуват. Да е жив и здрав Кума Иван, както и всички приятели и приятелки. Да си носите името с чест, здраве, да ви носи много успехи! Наздраве!

2 thoughts on “07.01.2012: Много сняг, температура и някои други работи

    1. Safari-то му е проблема! Няма extensions, на които съм свикнал. И не го харесвам.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text