Андроид 4, все още с “гореща” батерия

Гледам, по телевизията (май НОВА беше), върви някаква реклама на Google Galaxy Nexus. Няма асоцииран телеком към нея, което ми е още по-интересно! Да не би самите Гугъл да си рекламират телефона?

Иначе Galaxy Nexus е нелош телефон! Ползвам го от няколко седмици. За съжаление обаче, същите проблеми с Galaxy II се виждат и тук. Явно някое от приложенията, които използвам, е доста гладно за батерия. Но тъй-като не искам да се разделям с никое от текущите ми приложения, ми остава само едно: да си нося редовно зареждащото в чантата, а и да използвам зареждащи, когато около мен има такива.

Преди да се примиря със ситуацията, опитах да намеря “лакомото приложение”. Не успях. Системата показва консумация на батерия, но от системен процес, “Android System”. А както казах вече, всички приложения които ползвам са ми важни. Чудя се има ли начин да разбера “по-надълбоко нещата”.

Въпросът стои отворен сега, ако някога успея, ще пиша. А ако някой има добър практически съвет (различен от “купи си ХХХ или YYY”), може да пише!

6 thoughts on “Андроид 4, все още с “гореща” батерия

 1. Инсталирай си BetterBAtteryStats – то може да проверява за Wakelocks, които ти точат батерията. Приложението е платено, но ако си член на xda-developers можеш да си го дръпнеш оттам.
  Друго, с което можеш да пробваш е безплатната версия на JuiceDefender

  1. Направих го! Не съм сигурен още как да чета докладите (засега някакъв kworker/4 thread като че ли смуче), но да видим, много е рано да се каже, а и разкарах току-що Latitude, та да видим!
   JuiceDefender имам чувството, че повече вреди, отколкото помага честно казано 🙂

 2. Аз съм с Galaxy s и при мен приложението, което смуче, е Skype. Затова го пускам само като ми е необходим.

  1. Не ползвам Skype въобще, защото като го сложих, 30% от батерията замина за по-малко от 2 часа :). Карам си без скайп…

 3. На строежа до The Mall има един огромен транспарант на Galaxy Note. Не е споменат нито телеком, нито магазин

  1. Аз видях няколко човека да го размахват, но не съм се интересувал 🙂

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text