Политиканстване’09

Резултатите от изборите няма да коментирам повече. Кой щеше да спечели – това беше ясно още в началото. По-важното е, че който трябва загуби. И загуби с много, надявам се. И завинаги!

Опитвайки се обаче да мисля за следващите парламентарни избори, усещам че освен че ми се иска те да са след 4 години, още повече ми се ще на тях да гласувам за ГЕРБ. Не защото ГЕРБ ще са ми купили гласът (или, да не дава Бог, защото по закон ще трябва да гласувам за тях), а защото ГЕРБ ще са изпълнили един минимум от обещания, които сега тъй щедро раздават.

Прочетох следното в ДНЕВНИК: ГЕРБ: Ще довършим три магистрали в рамките на мандата. От там си вадя ето този цитат:

Магистралите "Тракия", "Люлин" и "Марица" ще бъдат завършени в рамките на този мандат, заяви пред Би Ти Ви експертът на ГЕРБ в областта на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Това ще стане с ясни структури и приоритети, много труд и с помощта на еврофондовете, допълни той.

imageЗа следващите избори си оставям тук следната бележка/декларация: Ако ГЕРБ изпълнят само долните 2 точки:

  1. Да не сринат икономически България, т.е. 2013-а България да е поне със сегашния БВП, ако не и с повече
  2. Да изпълнят горните три обещания за магистралите

…то те ще имат моя глас 2013-а година.

Вижте колко малко искам от тях? Не споменавам тук големите им приказки за борба им с корупцията, не споменавам и обширните обещания, дадени в програмата им.

ГЕРБ, само 4 неща: България не по-зле от сега, и трите магистрали. Бас слагам, че ако го направите, много хора ще мислят като мен. E, поне тези, които мислят преди да гласуват, ясно е че БСП ще има пак 17-(умрелите пенсионери) процента, а ДПС: 17+(новопълнолетните турци) процента.

Ха да видим сега пука ли ви за моя глас 🙂

4 thoughts on “Политиканстване’09

  1. това с 3-те магистрали е малко извадено от контекст. и на мен ми привлече погледа, но репликата (на бъдещия фин. мин. май) – вече във видеото – се оказа по-скоро в смисъл, че ако се замени сегашния неефективен процес, може не само да се дострои настоящата магистрала, ами и още 2 да се изградят за рамките от 4 години.
    т.е. това не е реално обещание – поне аз не го разбирам като такова.♦

  2. Реално обещание е, гледах предаването пряко по Булевард България.

  3. Хех… Баси и съвпадението! И аз имам _абсолютни същите изисквания_. Даже на магистралите не държа толкова, защото не карам кола.

  4. Герб само корупцията да ограничат и да почнат да прилагат всичките закони, дето вече са изписани… магистралите сами ще се построят 🙂 а и не само те.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text