Отвлечени

Слушам аз тази вечер воплите на журналята за отвличането на автобуса. Щеше да е страшно, ако не беше смешно. Тези, които са гледали как арестуваха “опасния похитител” със сигурност са се смяли с глас. За останалите преразказвам видяното по телевизията:

Похитителят слезе, носейки малка раничка. Остави раничката до кофа с боклук. Спокойно отвя единия край на якето си, извади оръжие. Остави го на земята. След това отвя другия край на сюртука си, извади и от там патлак. Остави го на земята.

След малко две ченгета дойдоха и свойски го заговориха. Представям си диалога:

– А бомбата? Де е бомбата?
– Абе, нямам бомба, бъзикнах ги. Майтап да става.
– Ама как няма  бомба бе? Трима колеги с памперси са заради тебе. Твойта !@$#@!@#$!@#$!

След това го хванаха за ръцете и двамата. С много труд го накараха да легне на земята и го закопчаха.

БРАВО! Ръкопляскания! Завеса!

Междувременно, пак по бТВ, говори др. Бойко Ганчевски, бивш директор на Института на МВР. Наговори куп МВРейски глупости, включително колко геройски навремето се справили с отвличането на някакъв самолет, “похитителят само успя да отреже наполовина главата на едната стюардеса”. Явно нищо в МВР не се е променило от тогава, вкл. и арогантността и безхаберието.

Другарят Ганчевски обаче завърши с вещата препоръка, че МВР трябва да следи форумите за подобни противообществени прояви или подстрекателства. Ето, дори и пенсионираните (и очевидно леко изкукуригали другари) от МВР даже знаят: “Интернетя” трябва да се следи. Изкъсо!

Хората от автобусът днес със сигурност бяха отвлечени. Но отвличането, на което са потърпевши другарите от вътрешно е много по-тежко. За тях май повече важи поговорката “чукча писател, чукча не читател”. Който не го разбира, да го тълкува как ще 🙂 .

Не знам за вас, но аз днес искрено се забавлявах от разочарованието, които буквално струеше от всеки журналист, ангажиран с новините за кризата. Много им се искаше нещо да гръмне. Или някой да умре. Ей така, за повечко привкус и драматизъм. Но… уви! Разочарованието им нямаше граници.

А ако ме запитате сериозно какво мисля за похитителят? Пичът трябва да гние. Независимо в клиника или в затвор. Но знаейки как стоят нещата, вероятно Атила ще бъде отново сред нас – само по-популярен 🙂 .

12 thoughts on “Отвлечени

 1. Pingback: Чуденка-муденка. в Блог на Богомил "Бого" Шопов

 2. Смях смях, ама цялото нещо си прилича на зле прикрит цирк. Тъй като прекарах около час да се изумявам на журналистическата импресия, направих малко по-подробен обзор кой какво каза.

  За ареста и репликите си много прав. Има и по-дълъг запис, дето се чува точно това. Другото което ми направи впечатление, е че някак странно във късните емисии новината вече беше сведена до рутинно съобщение от битов характер, вярно малко по-разтеглено.

  Държавните мъже не се обаждат, даже Бойко не е казал нищо за случая и Станишев.

  Чак да го хване човек параноя.

 3. Активно мероприятие. Върха на сладоледа- въпросният “Атила” е “познат на аудиторията от интернет форумите” 🙂 Тъй де, да си дойдем на думата. Няма нищо общо с проектозакона за следенето в интернет и протестите ни.

  Атила иска законодателство и са на път да му го /ни/ дадат.Ченгесарницата пак се размириса.

 4. Май смешното свърши снощи. Днес заглавие от ежедневник: “Блогър с пистолет”!
  Атила ще бъде освидетелстван и освободен.
  Закона ще бъде приет. Честито.

 5. Взе ми думата от устата. Сега ще трябва да си търся друга тема за постинг.
  Смях се до момента, в който МВРеецът каза, че това е резултат от протестите на 14.1, които показали, че можеш да се качваш на главата на МВР!!!, както и че трябва активно да се следят Интернет форумите. Цялото му изказване беше единствено и само за да пробута тези две реплики. Всичко друго беше плява.

 6. Pingback: Удобно « Gregory’s Blog

 7. naglasena rabota.moje bi za profilaktika.to da ne se sly4i naistina 4e togava 6te padat pravitelstva i t.n.tozi be6e edin dobar psihar,po4ti naiven.da be6e gledal pone parola riba me4

 8. ili da be6e si vzel stargate pistoleta.kade e tilk v cialata istoria ne moga da razbera

 9. Ами това е като хлапето на един приятел: то е на 3-4 години и за да се забелязва от останалите около него “ГООВООРИИИ И НААТЪЪРТВААА!!!!” Нашите медии са като малко дете – те имат комплекс “никой да не ги забележи” и заради това раздуват балони, сензации. Те просто чакат да се случи нещо благодатно като това отвличане, горящ влак или Челопечене, газова криза или банкова криза. И колкото по драматично – толкова по добре. Ако не е – ще го “гримират”.

 10. “Нашите медии.. Те просто чакат да се случи нещо благодатно като това отвличане… И колкото по драматично – толкова по добре. Ако не е – ще го гримират.”

  Да но не само. Поръчков материал си е.
  Както в 19″ Бойко винаги е анти герой… Както в Труд за властимащите – или добро, или нищо…

 11. Pingback: Пресконференция по български « Димитър Николов

Leave a Reply