Отвлечени

Слушам аз тази вечер воплите на журналята за отвличането на автобуса. Щеше да е страшно, ако не беше смешно. Тези, които са гледали как арестуваха “опасния похитител” със сигурност са се смяли с глас. За останалите преразказвам видяното по телевизията:

Похитителят слезе, носейки малка раничка. Остави раничката до кофа с боклук. Спокойно отвя единия край на якето си, извади оръжие. Остави го на земята. След това отвя другия край на сюртука си, извади и от там патлак. Остави го на земята.

След малко две ченгета дойдоха и свойски го заговориха. Представям си диалога:

– А бомбата? Де е бомбата?
– Абе, нямам бомба, бъзикнах ги. Майтап да става.
– Ама как няма  бомба бе? Трима колеги с памперси са заради тебе. Твойта !@$#@!@#$!@#$!

След това го хванаха за ръцете и двамата. С много труд го накараха да легне на земята и го закопчаха.

БРАВО! Ръкопляскания! Завеса!

Междувременно, пак по бТВ, говори др. Бойко Ганчевски, бивш директор на Института на МВР. Наговори куп МВРейски глупости, включително колко геройски навремето се справили с отвличането на някакъв самолет, “похитителят само успя да отреже наполовина главата на едната стюардеса”. Явно нищо в МВР не се е променило от тогава, вкл. и арогантността и безхаберието.

Другарят Ганчевски обаче завърши с вещата препоръка, че МВР трябва да следи форумите за подобни противообществени прояви или подстрекателства. Ето, дори и пенсионираните (и очевидно леко изкукуригали другари) от МВР даже знаят: “Интернетя” трябва да се следи. Изкъсо!

Хората от автобусът днес със сигурност бяха отвлечени. Но отвличането, на което са потърпевши другарите от вътрешно е много по-тежко. За тях май повече важи поговорката “чукча писател, чукча не читател”. Който не го разбира, да го тълкува как ще 🙂 .

Не знам за вас, но аз днес искрено се забавлявах от разочарованието, които буквално струеше от всеки журналист, ангажиран с новините за кризата. Много им се искаше нещо да гръмне. Или някой да умре. Ей така, за повечко привкус и драматизъм. Но… уви! Разочарованието им нямаше граници.

А ако ме запитате сериозно какво мисля за похитителят? Пичът трябва да гние. Независимо в клиника или в затвор. Но знаейки как стоят нещата, вероятно Атила ще бъде отново сред нас – само по-популярен 🙂 .

12 thoughts on “Отвлечени

 1. Смях смях, ама цялото нещо си прилича на зле прикрит цирк. Тъй като прекарах около час да се изумявам на журналистическата импресия, направих малко по-подробен обзор кой какво каза.

  За ареста и репликите си много прав. Има и по-дълъг запис, дето се чува точно това. Другото което ми направи впечатление, е че някак странно във късните емисии новината вече беше сведена до рутинно съобщение от битов характер, вярно малко по-разтеглено.

  Държавните мъже не се обаждат, даже Бойко не е казал нищо за случая и Станишев.

  Чак да го хване човек параноя.

 2. Активно мероприятие. Върха на сладоледа- въпросният “Атила” е “познат на аудиторията от интернет форумите” 🙂 Тъй де, да си дойдем на думата. Няма нищо общо с проектозакона за следенето в интернет и протестите ни.

  Атила иска законодателство и са на път да му го /ни/ дадат.Ченгесарницата пак се размириса.

 3. Май смешното свърши снощи. Днес заглавие от ежедневник: “Блогър с пистолет”!
  Атила ще бъде освидетелстван и освободен.
  Закона ще бъде приет. Честито.

 4. Взе ми думата от устата. Сега ще трябва да си търся друга тема за постинг.
  Смях се до момента, в който МВРеецът каза, че това е резултат от протестите на 14.1, които показали, че можеш да се качваш на главата на МВР!!!, както и че трябва активно да се следят Интернет форумите. Цялото му изказване беше единствено и само за да пробута тези две реплики. Всичко друго беше плява.

 5. naglasena rabota.moje bi za profilaktika.to da ne se sly4i naistina 4e togava 6te padat pravitelstva i t.n.tozi be6e edin dobar psihar,po4ti naiven.da be6e gledal pone parola riba me4

 6. ili da be6e si vzel stargate pistoleta.kade e tilk v cialata istoria ne moga da razbera

 7. Ами това е като хлапето на един приятел: то е на 3-4 години и за да се забелязва от останалите около него “ГООВООРИИИ И НААТЪЪРТВААА!!!!” Нашите медии са като малко дете – те имат комплекс “никой да не ги забележи” и заради това раздуват балони, сензации. Те просто чакат да се случи нещо благодатно като това отвличане, горящ влак или Челопечене, газова криза или банкова криза. И колкото по драматично – толкова по добре. Ако не е – ще го “гримират”.

 8. “Нашите медии.. Те просто чакат да се случи нещо благодатно като това отвличане… И колкото по драматично – толкова по добре. Ако не е – ще го гримират.”

  Да но не само. Поръчков материал си е.
  Както в 19″ Бойко винаги е анти герой… Както в Труд за властимащите – или добро, или нищо…

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text