Наглост, твоето име е “Иракли Еко Резорт”

През Григор и ik0.

Още не мога да спра да се смея. Отначало се вбесих ужасно, но сега само ми е смешно.

Ненаяли се именовани “еко курорт” фирми, чиято цел е заливане с бетон на възможно най-голяма част от българската природа. Тия точно субекти, гладни за пари и още пари и още и още, ще хвърлят лайна по не друг, а хората, благодарение на които Иракли все още го има в неговата автентична и неповторима природна красота.

Разбира се, не им пречи да крадат чужди снимки и да ги поставят в техния сайт. Ни най-малко. Не им пречи също така след това да пишат “copyright” под __чуждите__ снимки. Но те имат опит в унищожаването на правата. Те унищожават правото на съществуване на българска природа, какво да очакваме да уважават някакво си авторско право.

Прочетете материалът им. След това се посмейте, или поплачете. Лъжлив, отвратителен до погнуса, фалшив PR.

Аз заставам изцяло зад идеята на Григор относно “Българско wiki на политическите трупове”. А защо не и на икономическите такива? Тези “еко резортаджии” и сега са един смърдящ икономически труп. От Григор:

> Има ли желаещи да съберем пълна и точна хронология на събитията около Иракли? Заедно с точните имена на извършителите й – от обикновените резачкаджии, през фамозните шефове на проекта, та до конкретните инвеститори и други замесени мутри и престъпници. Заедно с точен списък на мръсотиите и подлостите им, и към еколозите, и към всички останали. Заедно с подробно описание как и с какви средства са “лобирали” забраната за строителство да падне, и кой точно е бил машата (тоест, гушнал паричките). Хем ще попълним проектосписъка на политическите трупове, който също е крайно време да направим.
>
> И не само създаването. Когато там запристигат било туристи, било купувачи, да потърсим мнението им. Зная – лекетата винаги осмърдяват каквото правят, те просто не могат иначе. Не е нужно да подбираме само лошото – спокойно можем да кажем всичко за тях, лошото ще е достатъчно повече от доброто. Всичко, което показва истинското лице на “Иракли Резорт” – минало, настояще, и база за изводи за в бъдеще. Истината. Само истината. Без подбиране или нагласяне. Без емоции и преувеличения. Просто истината – систематизирана, подредена, удобна за четене.
>
> И да я изложим в Интернет. Ако се опитат да я свалят – да я пуснем на стотици места, включително из чужбина, и да добавим подробно описание на опитите им. Да я преведем на английски, немски, френски – нека и чужденците знаят какво се крие зад примамливите рекламни листовки, които ще почнат да получават. Нека четат, и си правят изводите.

One thought on “Наглост, твоето име е “Иракли Еко Резорт”

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text