Непрекъснато видимо меню в Internet Explorer 7

Както всички знаем (е, почти всички :)), менюто в Internet Explorer 7 по подразбиране е “скрито”. За да го покажете, трябва да натискате всеки път клавиша “Alt”. Това е част от новата концепция, заложена в графичния потребителски интерфейс на Vista. За жалост обаче много потребители не могат да изтраят тази “нова концепция” и си искат менюто обратно.

Веси също е измежду тези много потребители. Не крия, че и аз съм от тях. Просто менюто е нещо, с което съм свикнал и хич не ми се искаше да се разделя с него.

Поразрових малко Мрежата и намерих този tweak:

0. ВНИМАНИЕ! Чрез regedit можете да разрушите важна част от конфигурацията на компютъра си. Ако не сте сигурни, по-добре не правете нищо. Ако решите да правите нещо, то тогава не очаквайте помощ от мен, ако нещо се счупи – решението да ползвате съветът си е изцяло ваше.
1. Отворете RegEdit (Старт -> Run -> regedit).
2. Намерете следния ключ: HKEY\_CURRENT\_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser
3. Създайте в него нова стойност DWORD с име “ITBar7Position” и стойност 1
4. Рестартирайте Internet Explorer. Ако менюто не се появи, рестартирайте и компютъра (това означава, че някоя от многобройните ви стартирани програми “държи” копие на IE или част от него в паметта и поради това само рестарт на IE няма да сработи).

3 thoughts on “Непрекъснато видимо меню в Internet Explorer 7

 1. *Засрамен*
  Благодаря!
  Така определето ще стане като за начинаещия потребител :).
  Но пък горното решение става, ако си администратор искаш да ощастливиш всичките си подчинени компютри от раз, или да го интегрираш в скрипт!

 2. 🙂 но пък ако може да отиде НАД адрес бар-а, където му е мястото…

 3. @сашо: Може би трябва да пробваш IE7 Toolbar Tweaks Menu Extension? Аз не съм го пробвал, но изглежда ще свърши точно това – ще може (и) да премести address bar-a да е най-отдолу?

  Ако решиш да го пробваш, сподели дали работи. Малко ме съмнява стабилността му, защото е IE extension, а защо му е на човек чак пък IE Extension за тези работи?

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text