Струва ли си реваншът в София?

От dnes.dir.bg:

> Държавата осигури $2 млн. за нов мач Топалов-Крамник

Накратко: Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) днес внесла 2 млн. долара, които ще трябва да служат за гаранция за евентуален реванш Топалов-Крамник в София.

Чета аз новината и не вярвам.

* Не вярвам на себе си, че ми се ще ДАМС да не бяха се поддавали на подобна колосална щуротия като реваншизмът.
* Не вярвам, че са намерили толкова пари
* Не вярвам,че там работят хора, които наистина милеят за __младежта__. Защото, ако забелязахте, _младежта_ стои преди _спорта_. И едва ли това е случайно.

Защо не го вярвам това, последното. Ще се опитам да се аргументирам.

Какво ще докаже един мач Топалов-Крамник?

* Вариант 1: Топалов ще победи. България ще се върне на шахматния връх, на който постоя няколко месеца. Това връщане може би ще бъде за месец, може би за два, може би за година или две. Максимум. За мен лично Топалов доказа, че може да бъде пръв, независимо от условията. Независимо дали победи в един евентуален реванш или загуби, той ще си остане човекът, накарал ме да се чувствам горд, че съм българин. А това се случва рядко, наистина!
Крамник обаче със сигурност ще направи всичко възможно да опорочи евентуалната победа на Топалов, защото вече видяхме, че методите му миришат силно на кенеф с тежък случай на рядко щастие в него.
* Вариант 2: Топалов ще загуби. Крамник ще си тръгне, още по-горд от преди и още по-нагъл.

Не е ли много по-важно 2 милиона долара да бъдат инвестирани в отчайващата спортна база в България, отколкото някой да си начеше крастата, при това със съмнителен шанс за успех? Според мен тази сума би стигнала за немалко ремонти на немалко иначе затворени спортни бази.

Оставям това недовършено и горещо се надявам Крамник да продължи да отказва. Надявам се най-вече заради нас – може би тогава кухите кратуни в ДАМС ще ни изтеглят двата милиона долара и ще ги насочат към по-полезно място?

3 thoughts on “Струва ли си реваншът в София?

  1. Хм, странна работа. По принцип пари за награден фонд се набират от спонсорите, а не от разни държавни агенции. Нали MTel бяха спонсорЪТ?

    А иначе според мен реванш трябва да има, но наистина братушките се опитват да бетонират Крамник на върха, защото от есента или от другата година въвеждат нов регламент за атакуване на шампионската титла с някакви кръгове и други геометрични фигури.

    Поздрави Ему

  2. Тази гаранция ДАМС няма ли да си я получат обратно след срещата? В смисъл, тя в крайна сметка затова е “гаранция”. Биха я загубили, ако да кажем Топалов не се появи в деня на срещата или нещо подобно. Не е ли така?

  3. По мое мнение гаранцията се използва, за да покаже че ДАМС има пари за този турнир. И след това тази гаранция отива за провеждане и за награден фонд.

    Но сега се надявам да си я получат обратно :). Дано само да не я похарчат по пак толкова безсмислени и кавгаджийски процеси.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: