Нова тема

И пак нова тема!

От няколко месеца гледам :Йовко: и неговите теми. Гледам и си мисля, че моят блог има нужда от нова тема. Проблемите със старата:

1. Не върви добре под IE – особено коментарите. Очевидно този, който я е писал, не е бил много загрижен какво ще става с коментарното поле, стига кодът да е по стандартите. Не мога да го обвинявам – борбата с IE не е лесна :).

2. Скучна e, oмръзна ми!

Разглеждайки Йовковата Blue Moonlight 2 Rebirth, реших че най-нагло ще си я сложа и на моя блог, а след това ако имам време и желание ще донатъкмявам горния банер, за да не изглежда съвсем като блогът на :Йовко:. Още повече, че Синята Светлина:

1. Работи под IE. Особено след последните Йовкови борби. И то работи добре!

2. Има ценна възможност – preview на коментарът. Човек може да гледа какво ще излезне, докато си пише.

3. Красива е, има много естетика в нея. Направо не я заслужавам, предвид моите възможности в тази област.

4. Все пак, на Йовко не му е за пръв път да му крада темите. Т.е. – има опит човекът, и днес ще натрупаме още повече такъв.

Речено – сторено. Размахах се здраво, взех темата, кърпих, оправях… Преподредих sidebar-а, сложих моите плъгинчета, всичко изглежда работи нормално. След това си оправих грешките… и готово!
Сега не знам какво да правя с пустия header :(. Ще трябва да си измисля мой такъв… с тази “гугутка” прилича твърде много на Йовковия блог, а аз съм далеч от неговия стил и класа. Утре ще помисля какво да сложа – имам някои идеи, но искат пуст дизайнерски опит и стил, а това при мене не само че липсва, ами е и отрицателно – ако седна с някой дизайнер, почвам да му отнемам от аурата :(. Ще видим, има време. Засега ще стои гугутката!

Вече е 01:15. Време е да лягам, защото утре работа ме чака.

8 thoughts on “Нова тема

 1. Не само прилича на блога на Йовко, ами човек може да се обърка. За момент си помислих, че линка ми е сгрешен 🙂

 2. като я доъпгрейдне Йовко ще я гепам и аз 🙂
  дори може да пусна фотографии за банерче като теми хахаха 🙂

  темата е брутална наистина.

 3. Да ти е честита! Сега ако надделееш и над необяснимата си индиферентност спрямо липсата на favicon… Не друго, но няма как да си изведа линка ти отгоре на Лиско… Седи, разбираш ли, като една табула раза, и е крайно непригледно;-)))) Същото замечание и въпрос имам и към Пейо, но той, за разлика от теб, не ми е дал подходящ повод да попитам. А не върви някак да го плякна тоя въпрос ни в клин, ни в ръкав…
  Но ти даде добър повод и аз не го пропускам 😉

 4. Всъщност това, което си пуснал не е Blue Moonlight 2 (Rebirth), а Blue Moonlight 3 (equiX) 😉

 5. @павлин: затова казвам, че трябва да оправя (поне) header-а :).

  @алекс: амиии… и аз бях сложил hacker’s emblem, но се отказах и я махнах. И от много време това ми стои в to-do листата, но някакси все не допирам до време*желание за това. Приемам критиката, и ще се старая!

  @yovko: [заяждане]а ти оправи ли си кода, а?[/заяждане]

 6. [заяждане]То проблем няма ако не решиш да търкаш switcher-a.[/заяждане] 😉

  А и моите теми по default не са много-много за начинаещи. Малко да се поупражняват хората в мислене, де 😉

 7. @yovko: съгласен, не са за начинаещи :). Снощи беше упражнение по мислене и пощене, но резултатът си струва!

  И в последния момент “забелязах”, че сите CC си стоят като в твоя блог :). Отдолу на моя блог си пишеше кротко “някои права запазени, СС Йовко Ламбрев”… И като си помислих как ще се ядосаш, ако някои от моите писания минат за твои, колкото и сънят да ме гонеше, се наложи да си оправям лицензирането :). След това намерих и още по-скритата секция с HTML-embedded CC, та и нея трябваше да оправям, абе – беше си упражнение наистина.

  Но темата е трепач, и нито за секунда не съжалявам за времето :).

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: