Пак RSS неволи

Както преди време споменах, от известно време изпитвах трудности с намирането на свестен RSS четец, различен от Лисицата.

Минах през какво ли не. И всяко нещо, през което минах, ми създаваше някакви проблеми. Единият спря да се ъпдейтва като хората – взе да маже feed-овете един върху друг.
Вторият пък реши, че някой му е заключил storage.xml и не може да работи правилно, та трябва всеки път да дава малоумно съобщение на екрата.
И така засега свърших с Abilion инсталиран на компютъра ми. Ще го видим що за стока е – вече май не вярвам, че може да се намери свястно животно, което да оцелее с моята динамика на новини. Чак се замислям – толкова ли много чета feeds, та чак самите автори не са си изтествали продукта добре? Едва ли… просто говорим за некачествен софтуер. Правен набързо, тестван набързо. Или тестван от самите си потребители.

Abilion не е open source. Въпреки това е безплатен и съответно мога да го ползвам. Изглежда много интуитивен, повечето редовни неща, които четящите ги вършат, си ги има вече интегрирани в него. Може би дори е по-удобен и от предишния ми четец? А може и така да ми се струва.
Досега съм му намерил 2 бъга :(. И двата при първоначалната настройка – надявам се да съм улучил просто неизтестван много добре код. Въпреки тези бъгове го инсталирах, настроих и в момента той чете ли, чете. А аз от време на време го наглеждам.

Големият му тест тепърва предстои. Ще видим дали ще се сработим или не – скоро ще се разбере.

3 thoughts on “Пак RSS неволи

  1. Не знам дали ти трябва съвет за четец, но аз от доста време ползвам FeedReader и съм нямал никакви проблеми с него.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
%d bloggers like this: