Топ 3 нецензурни домейна

Оправдание: Тази статия не е за деца под 18 години, или за деца на хора без чувство на хумор. Ако не сте такъв, моля веднага спрете да четете.

Споделяйки опитът си със странни домейн имена, колегите ме насочиха към идеята да спретна една кратичка класация на нецензурните домейни. Резултатите от всичко, което ми беше посочено, или което сам открих следват тук:

image На трето място по нецензурност слагам домейна “Дейба.Орг” (http://theiiba.org/). Всяка прилика (и разлика) с нашият език е случайна и неволна :). Използваната картинка е fair cite от техния сайт.
image На второ място, без съмнение се нарежда Maxim Sokhatsky с неговия Еба.ли? Максим сигурно е супер пич, но (най-вече за негово добро) се надявам да не е с български произход :). Явно личен сайт, подобен на сайта на Веси http://vesi.li (нищо нецензурно, поне на български език).
image Според моята преценка, безспорният победител е ИТ е-бизнес сайтът “Ебиго.де”. Ако беше в България, със сигурност щяхме да знаем какъв тип ебизнес правят тези хора 🙂 . Но понеже е на немски, явно там не работят хора, които поназнайват български, или просто не им пука (както и би трябвало да е).

Знаете ли някой друг подобен? А някой български, който със сигурност звучи “интересно” на друг език 🙂 ?

18 thoughts on “Топ 3 нецензурни домейна

  1. http://www.laino.com/

    Дончо, не може да пропуснеш в топ 3 сайта на Ron Laino – консултантска компания в сферата на недвижимите имоти… 😉

  2. В руския и българския някои трибуквени думи съвпадат. Тъй че името на втория сайт никак не е случайно избрано, а е съвсем целенасочено – минало време, множествено число на съответния глагол (в руския има само едно минало време). В украинския не знам как стоят нещата, но се съмнявам, че са много по-различно, след като прегледах набързо първия коментар в блога на въпросния Максим 🙂

  3. Pingback: Седмичен блогрол | Пост-скриптум инфо

Leave a Reply