“Възгледите на един учител за народното творчество”

На 02.04. бяхме на спектакъла на Камен Донев “Възгледите на един учител за народното творчество”. Спектакълът беше в претъпканата зала 1 на НДК.

Подходих към това събитие леко предубеден, особено след като разбрах, че става въпрос за “моноспектакът”. Някак ми се стурваше странно как един човек може да прави шоу в продължение на 2.5 часа и накрая да се чувстваш удовлетворен. Обаче само колко се лъжех…

Чисто по мъжки, преди постановката омрънках на Веси главата, че сме дали 35 лв на човек за билети. Определено ми се виждаха много пари. Но след представлението въобще не съжалявах – такова нещо просто трябва да се види.

Камен Донев и колегите му изнесоха невероятно шоу. Няма друга дума за този комедийно-танцувален спектакъл, от който най-накрая не ми се тръгваше! В продължение на някъде 150 минути се забавлявахме с един изключителен артист, танцьор и певец, който заедно с колегите си музиканти и танцьори буквално ни разбиха сърцата. Камен Донев показа как хорото е ключът и разрешението на всички битийни проблеми 🙂 . И верно – истина е 🙂 !

За спектакълът може да се каже, че е нещо като “социална злободневка, поднесена с народни танци”. Влизайки в ролята на провинциален учител, Камен Донев буквално ни изпя и изтанцува просташкото ежедневие, на което всеки ден сме свидетели. Подкрепен от (част от) невероятните музиканти и танцьори от националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. С допълнителното участие и на следните големи:

Не знам дали всяко такова от тези представления ще е със същия звезден състав. Но тези конкретно ни напълниха душата.

Благодаря на Камен Донев за удоволствието. На Невчето, че ни купи билетите и на Веси, че успя да ме накара да го гледам 🙂 !

Горещо препоръчвам!

П.П. С немалка пловдивска гордост ( 🙂 ) научих, че спектакълът ”Възгледите на един учител” всъшност е на Пловдивския драматичен театър. Още веднъж – браво!

П.П.П. След спектакълът с Веси дружно решихме да ходим да танцуваме народни танци. Надявам се с помощта на Даниела (a.k.a. LeeAnn) и “Чанове” това да се случи и да започнем тези месеци.

3 thoughts on ““Възгледите на един учител за народното творчество”

  1. След като си открил моноспектаклите ти препоръчвам да отидеш да гледаш Секс, наркотици и рокендрол с Андрей Баташов

    http://programata.bg/?p=39&l=1&c=1&id=157

    Аз лично съм гледал и варианта с Ивайло Христов (което не беше много моно, поради наличието на Дони & Калки в един момент), но версията с Андрей Баташов ми допадна повече.

  2. Гледахме постановката миналата година в Драматичния театър в Пловдив. Беше 100-то представление мисля и с ръка на сърце мога да кажа, че никога през живота си не съм се смял толкова много. Камен Донев е уникален образ, а като започне да ги реди едни имаш чувството че сега ги мисли – няма начин да запомни всичко :). Смятам при първа възможност пак да го гледам.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text