Яицазимитпо лъгуг за Бого

От няколко дни (какви дни – седмици!) се каня да го пусна и все го зарязвам. Във връзка със SEO състезанието, Бого Шопов реши да се включи с неговия яицазимитпо лъгуг, донякъде “опорочавайки” идеята (най-вече я опорочава според тези, които се чувстват прецакани, но това си е техен проблем).

Аз пък реших да го подкрепя. По-добре късно, отколкото никога. Вчерашните дискусии покрай save-darina.org и доктора от ЦФЛД ме накараха да си спомня за първоначалните ми планове за Боговото яицазимитпо лъгуг.

И ето днес кратък, но сигурност досаден материал и от мен. За да не се сърди никой, че съм му изгубил времето за четене, ето какво Бого смята да прави, ако спечели състезанието:

Аз не участвам в състезанието за яицазимитпо лъгуг или било то за лъгуг яицазимитпо, но, ако случайно сечеля, парите директно заминават за save-darina.org.

Повече в неговия първи материал по “Яицазимитпо лъгуг” и като цяло в категорията му яицазимитпо лъгуг.

Пожелавам успех на Бого в състезанието. Със или без яйца, добре ще е ако яицазимитпо лъгуг наградата поеме към save-darina.org :).

Ще следя с интерес резултата от състезанието.

8 thoughts on “Яицазимитпо лъгуг за Бого

 1. Хм. Що не врътна и аз едно постче по темата. линк съм сложил в сайдбара, но още едно споменаване, май няма да навреди ;). И без това в последно време не ми остава време да постна нещо смислено, въпреки, че в главата има материал.

  Поздрави Ему

  П.П. Ааа, споменах ли “яицазимитпо лъгуг“?

  П.П.П. Има ли полза от неколкократно линкване в един пост?

 2. @Emu: Линкблога е добра идея! Веднага ще я сложа връзчицата.

  Не знам дали неколкократно линкване има смисъл, SEOто ми е чужда област. Но надявам се да няма вреда. Също така, линкване в коментари определено няма смисъл, защото слага rel=”nofollow”, т.е… само си линкваме :).

 3. За момента човекът води, предполагам с много. Което показва, че рекламата в блогове е по-ефективна от чисто техническата оптимизация. Което вече не знам какво показва 🙂

  Между другото, в заглавието на страницата му има правописна грешка (блог би трябвало да е с непълен член).

 4. @Спас Колев, не знам на кой Гугълски сървър те праща, при мен (и аз не знам, къде ме праща) е на второ място. Но нищо де. Дори да не спечели, длъжни сме да пробваме, нали?

  @Дончо, не знаех, дали ползваш нещо сорта на “do-follow” и за по всеки случай сложих и в коментарът. Ако мине, мине ;). Точно като СПАМер :).

  Поздрави Ему

 5. За алгоритъма на гугъл има значение колко пъти в даден пост се споменава ключовата дума/фраза, както и къде в общия текст е позиционирана. С две думи, ако се среща повече пъти, значи текстът е по-релевантен и гугъл го качва по-напред. Също така срещането в началото на текста – първите 250 думи, има по-голяма тежест. Друго което се отчита – думата в заглавието има по-голяма тежест.. Т.е., обобщавам:

  Блогпост за Бого ще е най-полезен, ако:

  – Заглавието започва с яицазимитпо лъгуг;

  – В първите 200-250 думи, т.е. в първите 2-4 изречения се спомене яицазимитполъгуг (естествено като линк към Бого), по възможност повече от един път.

  – В текста се спомене още няколко пъти “яицазимитпо лъгуг” (като линк към Бого). Ако фразата “яйцазимитпо лъгуг” е по-малко от 5% от общия обем на текста, гугъл не смята текста за релевантен, ако обаче повече от 15-20% от текста е само тази фраза, го отхвърля като спам.

  – Ако човек публикува картинки на блога си, може да сложи любопитна картинка като в alt тага напише яицазимитпо лъгуг. Алгоритъмът на гугъл дава тежест и на алт таговете. Същото важи и за параметъра title на url тага (този параметър прави “балонче с описание на линка), тъй че който има блог с тази възможност, трябва да слага в title на линка към Бого яицазимитпо лъгуг. Друго, което се отчита, е форматирането на текста – strong, bold и underline, от което следва, че линкът към Бого яицазимитпо лъгуг е хубаво да се форматира поне с един от тези тагове – получер, стронг или подчертан.

  Всички тези техники не допринасят директно към качването на Бого, но качват блога, който ги е направил, което пък вече индиректно вдига мястото на Бого – тъй като общата философия на гугъл е, че колкото по-високо е даден сайт, който линква, толкова по-голяма тежест има линкът.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text