Отворено писмо до ЦФЛД

Относно: Изказване на д-р Николай Добрев срещу Save-Darina.Org

__На вниманието на: Център “Фонд за лечение на деца”__

Копие до:

Васил Атанасов, главен редактор в-к “Дневник”
Павлина Желева, ръководител отдел “Държавно управление”, в-к “Дневник”
Симион Патеев, журналист, в-к “Дневник”
Ръководния редакторски екип, в-к “Капитал”
http://doncho.net/?p=591

Здравейте,

Аз съм един от много дарителите на ЦФЛД. Откакто разбрах за съществуването на центъра, редовно отделям малка сума, за да подпомагам това, което е описано във Вътрешния правилник за работата на обществения съвет към ЦФЛД.

Днес обаче прочетох следната информация от сайта save-darina.org:

Само че, този път Държавата не е абстрактно понятие. Въпреки че със сигурност не е единственият виновник за действията и бездействието във вреда на едно 4-годишно българче, едно от главните действащи лица в цялата сага си има си конкретно име: доктор Николай Добрев -Директор на Център “Фонд за лечение на деца”. (Кавичките би трябвало да са пред думите “доктор” и “лечение”…). Пред свидетели, въпросният директор е заявил на таткото на Симона, че…ПАРИТЕ ЗА ДЕТЕТО МУ ЩЕ БЪДАТ ОТПУСНАТИ САМО КОГАТО СВАЛИМ СЛУЧАЯ НА СИМОНА ОТ НАШИЯ САЙТ!

Червените думи по-горе, меко казано, ме шокираха.

Бих желал да науча има ли официално становище на Вашия център по случая? Каква е причината ЦФЛД да откаже подпомагане на лечението и най-вече, защо обяснението от страна на д-р Добрев е в такъв вулгарен тон?

Симона изглежда преживя момента, в който имаше остра нужда от Вашата помощ. Парите се събраха от другаде. Горещо се надявам детето да се оправи. Това обаче не значи, че подобна арогантност трябва да се потули. Да не би управлението на ЦФЛД да вижда “конкуренция” в Save-Darina.Org? Или може би публичността на подобна отворена организация не е по вкуса на държавното управление на ЦФЛД? Мога да задавам още неприятни въпроси, но ще спра дотук с надеждата да получа ясен и точен отговор. Много ще се радвам, ако приведете доказателства, които да ме принудят да се извиня за острия тон.

Предварително благодаря за отговора! Уверявам Ви, че ще публикувам Вашия отговор до това писмо в момента, в който го получа.
\-\-
Дончо Ангелов
http://doncho.net
\-\-
Ако не отговарям на писмата Ви – погледнете тук: http://6lyokavitza.org/mail

12 thoughts on “Отворено писмо до ЦФЛД

 1. Нямам думи докъде е стигнала наглостта на чиновниците. Ако аз бях бащата на детето, бих убил въпросния чиновник. Да бих го умъртвил по крайно жесток начин. Нямаше много да му мисля.
  За подобна гавра трябва да бъде счупена нечия глава.

  А иначе благодарение на предишния ти пост и аз преведох малко.

 2. @ss7: Да не дава Бог човек да е в такава ситуация, но ако се случи, емоцията би бил най-лошия съветник. Да речем, че му извиеш врата? След това какво? Отиваш в затвора. А детето ти?

 3. Г-н Дончо Ангелов,
  работя в сутрешния блок на БНТ. много бих искала да се свържете с нас като изпратите телефон за връзка на посочения имейл – vie@bnt.bg. Става въпрос за сайта save darina и д-р Николай Добрев. Правя проучване. Благодаря ви предварително. Очаквам отговор в най-кратки срокове…
  Поздрави
  В. Войкова

 4. Aз,бих искала да попитам,като решават буджета за2009г.,не се ли сещат че както пенсионерите имат нужда от увеличение на пенсиите,за което нямам нищо против,но аз не мисля,че 35,00лв за дете и 220,00лв маиченство е по силите на ,която и да е маика да издържа две деца.Защо немога да разбера така и не обръщат никакво внимание на тези въпроси задавани от почти всяка маика.

 5. Moже ли да направите разследване,защо във фатурата на мартенската сметка за парно на топлофикация съществува сметка за ел.енергия ,след като съм си платил задължението към енергото???

 6. @Иванов: Не знам защо съм оставил у вас усещането, че съм разследващ орган или журналист или каквото и да е друго. Не съм, един прост служител съм, чат-пат и много прост. Оправям се както мога сам и споделям тук успехите и неуспехите, когато имам муза.

  Съветвам ви да проверите директно в Топлофикация защо имате сметка за електричество. Нямам и идея, единственото логично обяснение може да има ако собственикът им е един и същ…

 7. “най-вече, защо обяснението от страна на д-р Добрев е в такъв вулгарен тон?”

  Защото самия добрев е отвратителен, вулгарен тип. Преди около 10 години, когато работеше в неврохирургията на Пирогов, поиска да заплатим 700 лв. за операцията на майка ми, която беше получила читвърти инсулт. Налагаше се спешно да бъде оперирана. Това е той, д-р николай добрев. Само името на човек се пише с главни букви.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text