Shoutbox в този блог

Блогът вече има shout box. Вчера използвах плъгина Pierre’s Wordspew, за да го създам (придружено с не малко нерви от моя страна, защото конфигурацията на блога ми е малко “странна”).

Ако не знаете какво е shoutbox, но знаете английски, Wikipedia ще ви помогне. За тези, които не знаят, ще се опитам да обясня накратко тук.

Shoutbox (помагайте за добър български термин) представлява функционалност в дадена web страница или портал (или в блог), която позволява всеки потребител да остави кратко съобщение, без да се изисква регистрация или нещо друго, освен това да не оставя спам. За да се предпази shoutbox-ът от спам, той си има списък със забранени думи (че и даже IP адреси). Shoutbox в никакъв случай не подменя коментарите. Ако искате да кажете нещо, свързано с конкретния материал, коментарите са безценното место за това. Ако обаче искате да потърсите контакт с мен или останалите четящи по каквато и да е друга тема, или искате просто да покажете, че сте там, тогава може да използвате Shoutbox.

В Shoutbox може да се заговорим за всичко. За последната статия, за някой по-пиперлив коментар, за каквото и да е. Докато запазваме добрия тон, разбира се. Принципно, всички правила, които важат за коментарите, важат и за това което се пише в shoutbox-а.

Ще намерите Shoutbox-а отдясно, точно под Fortune. Ще ви чакам (и) там.

### Избрани въпроси и уточнения от самия Shoutbox:

__Симона__: а бе не е нужно да влизам МСН и ИЦЯ-то ама къде отиде конфиденциалността по дяволите …
__Doncho__ : @Симона: това не е личен чат, Мони, това е публичен такъв. Представи си една голяма стая, в която пишеш по стените. Всеки, който е влязъл в стаята, може да прочете това, което си написала. За личните неща си има други методи

5 thoughts on “Shoutbox в този блог

 1. Здравей, аз също се опитвам да си инсталирам този плъгин, но не мога да настроя правилно кодировката, показва ??????? на български. Прекодирах файловете му за UTF-8, но стана още по-голяма боза. Дали би могъл да ми помогнеш? 10x

 2. Имах същия проблем. Невероятната досада е, че плъгинът не използва стандартните WordPress класове за връзка с базата данни.

  За да се оправиш:

  1) Деактивирай плъгина
  2) Изтрий му 2-те таблици (защото каза, че си ги пипал, нека си ги създаде отново)
  3) Редактирай wordspew.php, като намериш всички места, където се вика mysql\_select\_db и добавиш извикване на следната функция след викането на mysql\_select\_db:
  mysql\_query(“SET NAMES UTF8”, $conn);

  При мен така се оправи. Ако не става, кажи пак, ще го мъчим!

  Успех!

 3. Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/whisper/public_html/wp-content/plugins/wordspew/wordspew.php on line 381

  381 е първият ред с тази функция UTF8

  Обаче успях да го оправя – оказа се много странно, php файловете на блога ми са UTF-8, базата е cp1251, но забелязах чак сега (нямам представа защо е станало така, не съм много навътре с тези неща, но символите от CP1251 не се ли припокриват изцяло от UTF-8?!). Отворих базата с phpmyadmin и смених тези две таблици на плъгина да са с колациите на останалите и проработи.

  Само че все още не мога да разбера що е останало 1251 😀

 4. @Здравко: Visual Studio го използвам, защото директно ми отваря и редактира файлчето от FTP-то. А и съм ужасно свикнал с интерфейса му.

  Иначе приятно ми е да те чуя, ако си този Здравко, за който се сещам! Надявам се всичко е ОК при теб!

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text