Facebook Connect за моя блог

Днес ми светна къде и какво миналата седмица ме е обърквало, че да не мога да си настроя Facebook Connect плъгина! И като ми светна, всичко взе че тръгна от раз. Какво точно беше ще пиша на английски, в следващ пост.

Сега накратко искам да помоля всички коментиращи, освен стандартните “common sense” правила, да спазват още едно – ако ще коментират, да го правят през Facebook акаунта си, ако имат такъв. Само 2 клика е, спестява писане по поленцата (ако вече ги нямате), а е много удобно.

Всички останали, които имат акаунт в моя блог, може да си “вържат” акаунта с техния Facebook акаунт, за да им е още по-удобно при коментиране.

Предварително ви благодаря!

8 thoughts on “Facebook Connect за моя блог

 1. Хм, Facebook, не, мерси! 🙂

  Надявам се, ще запазиш обикновените полета за попълване на коментар…

  Тоз FB навсякъде плъзна, гррр! Познавам хора, които заради FB зарибяване спряха да пишат в личните си блогове, да публикуват снимки… всичко на #fb, акаунти, затворено, connect-това, connect-онова… Аз съм oldschool. Twitter — ОК. Блогове — ОК. Месинджъри, Skype-ове — ОК. Ама FB — не, мерси, поне засега… 🙂

 2. Много удобно наистина. Жалко, че ФБ следят кой сайт посещавам по този начин. Чудя се какво друго могат да следят покрай това.

 3. Ясно – ФБ получават и коментара, който пиша тук. Някакъв скрипт са написали който при изпращане на тая форма им праща и на тях. Много нагли парчета са тия.

 4. Оказва се, че ФБ получават и самия коментар по този начин. Става чрез някакъв хитър скрипт. Предпочитам да ми е неудобно, от колкото да използвам техния “Connect”. Говоря по принцип, а не за твоя сайт.

 5. @Michel: Не знам какво против имаш ФБ, но при всички положения стандартния начин за коментиране остава. А и има пусната регистрация отново (докато не са я налазили яко руските спамери и мога да я държа под контрол), така че всеки е свободен да ползва това, което му харесва.

  @Вера: Може и на теб, въпрос на малко време от моя страна. Този уикенд съм в Монтана (жури съм на едно състезание), но като се прибера ще ‘драсна’ по един такъв плъгин и на твоя блог.

  @Светлана: Да, и доста подреденко 😛 .

  @Камен: Честно казано, не разбирам параноята ти, ако ползваш Хром, Гугуляците също знаят всяко място, на което стъпваш. Адд-онът е с отворен код, можеш да го разгледаш, ако мислиш че има нещо странно, но Ото (авторът му) няма нищо общо с ФБ. Това, което събира коментарите е една “фиктивна” апликация на мое име във Фейсбук, благодарение на нея коментарите могат да стигнат до твоя профил.
  Разбира се, не ти оспорвам въобще дали ще ползваш тази функционалност или не. Аз основно я добавих за пълните анонимковци, дано да я ползват :). С теб се знаем отдавна и поне тук ти нямаш нужда от повече представяне…

 6. @Дончо: Знае се кой стои зад Фейсбук и за това не държа да ме наблюдават. Всъщност е интересно дали може да се направи така, че коментарите да не стигат до там. Аз бих го направил преди да изхвърля идеята за ад-она в моите проекти. Много благодаря за отбелязването, че Гугъл знаят какво пиша в адрес бара на Хром. От сега нататък няма да знаят.

Leave a Reply

Theme: Overlay by Kaira Extra Text